Boiler 80 liter

Een elektrische boiler 80 liter is een goed geïsoleerd vat voor warm water. Aan de binnenkant van het vat zit een elektrische warmtespiraal voor het verwarmen van het water. Het water wordt verwarmd tot de ingestelde temperatuur om vervolgens op temperatuur gehouden te worden. Zodat de bewoner altijd beschikt over warm water.

Voordelen van een boiler 80 liter

  • Gemakkelijk te installeren
  • Beschik direct over warm water
  • Geen luchttoevoer, rookgasafoer en gasaansluiting nodig
  • Weinig onderhoud
  • Energiezuinig, waardoor laag in verbruik

Bepaal de boilercapaciteit

Je wil natuurlijk een elektrische boiler die én jou voorziet van warm water én energiezuinig is. Zorg altijd voor een boilervat die groot genoeg is voor jouw situatie. Een te klein boilervat beperkt het comfort. Maar een te groot boilervat is minder energiezuinig, omdat een grote hoeveelheid water op temperatuur gehouden moet worden. Het bepalen van de boilercapaciteit is dus erg belangrijk. Dit kun je berekenen door het totale waterverbruik in liters te delen voor 2,5.

Een rekenvoorbeeld
Stel dat je 250 liter warm water gebruikt per dag, dan heb je een boiler met een inhoud van 250 / 2,5 = 100 liter nodig. De inhoud van het toestel is kleiner dan de totale waterbehoefte omdat je bij het douchen of baden koud water bijmengt om een comfortabele temperatuur te verkrijgen.