Inventum Technologies Academy

Inventum Academy: trainingen voor installateurs

Inventum Academy biedt trainingen om uitvoerende en adviserende professionals in de installatiesector te ondersteunen. Ben je een ervaren vakman bent of ken je onze boilers en warmtepompen zonder buitenunit nog niet goed? Onze cursussen zijn ontworpen om je kennis te vergroten en je up-to-date te houden met de nieuwste ontwikkelingen in de branche. In de trainingen delen onze experts waardevolle inzichten en praktische kennis die je direct kunt toepassen in je werk.

Volg onze online trainingen

De online trainingen in de Inventum Academy zijn voor installerende en adviserende bedrijven en organisaties in de installatietechniek. De trainingen kun je op ieder moment volgen, wanneer het jou past.

Online training volgen in 4 stappen

  • Account aanmaken: maak een account aan en ontvang binnen 3 werkdagen toegang tot de training. Heb je al een account? Dan log je in met jouw gegevens.
  • Flexibel trainingen: bekijk de training online wanneer het jou uitkomt, vanaf je eigen plek.
  • Support: onze trainingen hebben een examen. Nadat je het examen succesvol hebt afgerond, krijg je toegang tot exclusieve productinformatie, zoals video’s.

Welke online trainingen kun je volgen?

Door het volgen van deze training leer je alles over de plaatsing, aansluiting en bediening van de Modul-AIR Red en Modul-AIR Blue. Daarnaast krijg je algemene informatie over de werking van deze ventilatiewarmtepomp, leer je alles over de regelfuncties en het inbedrijfstellen van de Modul-AIR Red en Modul-AIR Blue.

Duur: 1 uur

Krijg tijdens deze training algemene informatie over de Spaarpomp, hybride installaties, uitleg over de werking, aansluiting en het in bedrijfstellen van de Spaarpomp. Ook komt de regeltechniek aan bod.

Duur: 50 minuten

Spaarpomp

Tijdens de Ecolution Combi 50 / Solo producttraining bespreken we installatievormen, ventilatie op basis van ventilatietype C en hoe je de roosters en afzuigventielen positioneert. Uiteraard krijg je alles te horen over de plaatsingsmogelijkheden en -eisen van warmtepompen in hybride en all-electric opstelling en de service en onderhoud ontbreken natuurlijk ook niet.

Duur: 1 uur

Ecolution ventilatiewarmtepomp

Tijdens deze training wordt aangegeven wat de leveringsomvang is, de werking van de ComfortZone zoneregeling en de verschillende ten opzichte van de de standaard zoneregelingen. Tot slot komen het aansluiten en diverse aansluitschema’s aan bod. Dit is de enige training zonder examen.

Duur: 16 minuten

ComfortZone zoneregeling

Fysieke trainingen in Houten

We organiseren ook fysieke training. Onze inspirerende locatie in Houten is een praktische leeromgeving waar je onze producten en oplossingen van dichtbij kunt ervaren. Een hands-on ervaring: je leert door te doen. De inhoud van de training komt overeen met de online variant, alleen kun je hier direct al je vragen stellen.

Bekijk hieronder alle mogelijke trainingsdatums.

Wil je liever een training bij jou op locatie? Dat kan ook! Mail dan naar academy@inventum.com.

De verschillende fysieke trainingen

Tijdens de Modul-AIR Red/Blue training leer je alles over de installatie van deze warmtepompen en krijg je algemene informatie over all-electric installaties, uitleg over de werking, aansluiting en in bedrijfstellen van de Modul-AIR Red/Blue. Verder staan we stil bij de regeltechniek.

De eerstvolgende training is op 24 januari 2024.
Bekijk het aanmeldformulier hieronder voor alle beschikbare trainingsdata.

Aanmelden doe je hier

Maximum aantal deelnemers per sessie is 10 personen. Vol is vol.