Onze oplossingen voor bestaande bouw

Bestaande bouw stap voor stap verduurzamen

Lekker en comfortabel leven in een duurzaam huis wil iedereen. Woningcorporaties, aannemers, installateurs, projectontwikkelaars, energieadviseurs; ze willen de wensen van de gebruikers én hun eigen ambities werkelijkheid maken. Het is vertrouwd terrein voor Inventum Technologies. Met onze warmtepompen zonder buitenunit en elektrische boilers kun je in de bestaande bouw stap voor stap verduurzamen, grondgebonden en gestapeld.

Inventum Technologies heeft het in huis

Ieders voorkeur gaat uit naar een technisch systeem waar je geen omkijken naar hebt. Dat verklaart de grote interesse voor installaties en apparaten die kostenefficiënt, slim en onderhoudsvriendelijk zijn, ook lang na de ingebruikname. Inventum Technologies heeft het allemaal in huis. Onze duurzame energieoplossingen voor verwarmen en ventileren ontzorgen klanten. Daar zijn eindgebruikers en bewoners ook blij mee en ze versnellen de energietransitie.

Geef verwarmingssysteem een milieuvriendelijke upgrade

Met hybride apparaten kun je stap voor stap de bestaande bouw verduurzamen. Slim, want we hoeven op korte termijn nog niet van het gas af. Met een hybride warmtepomp krijgt het bestaande verwarmingssysteem een milieuvriendelijke upgrade zonder de cv-ketel te vervangen. De ketel en de hybride warmtepomp vormen het perfecte duo. Want de CO2-uitstoot vermindert met zo’n 20% en het gasverbruik gaat tot 70% omlaag.

Is de woning zelf nog niet voldoende geïsoleerd om een warmtepomp efficiënt zijn werk te laten doen? Dan kun je toch een goede stap zetten. Met een elektrische warmtepompboiler bespaar je gas om het tapwater te verwarmen.

Spijtvrij bestaande bouw verduurzamen

Een duurzame (huur)woning met minimaal onderhoud, dat is het doel van woningcorporaties en vastgoedeigenaren. Met onze hybride apparaten kun je tot wel 3 labelsprongen spijtvrij in de bestaande bouw verduurzamen. Fors op gas besparen maakt die een laagdrempelige investering.

Onze elektrische warmtepompen zetten zelfs nog een tandje bij. Beide met zicht op een aanzienlijke energieprestatievergoeding. Realisatie gaat snel, voordelig en zonder overlast. Installatie kan vaak binnen een dag per woning. Reken op kwaliteitsproducten met maximale ondersteuning en persoonlijke service.

Eenvoudig te installeren, met service en advies

De installateur vindt in Inventum Technologies de nummer 1 partner voor boilers en warmtepompen zonder buitenunit. De hybride warmtepompen zijn te combineren met alle merken cv-ketels. Ze zijn snel te installeren en eenvoudig te onderhouden, zonder STEK F-gassen certificaat en grondboring.

Onze kennis, training en ondersteuning krijg je er vanzelf bij, ook lang na ingebruikname. Onze service (link naar inventum.com/zelf-regelen/) is altijd direct en persoonlijk. Reken gerust op maximaal financieel rendement van onze producten. Ze zijn altijd verkrijgbaar bij een groothandel in de buurt.

Maximaal comfort en minimale overlast

Eenvoudige installatie en onderhoud van de warmtepompen en boilers van Inventum Technologies geeft bewoners maximaal comfort en minimale overlast. Omdat de installatie maximaal een dag kost, hoeft niemand langdurig zijn huis uit. Onderhoud houdt in slechts één keer per jaar een filter vervangen. Onze apparaten zijn gemakkelijk in gebruik, je hebt er geen omkijken naar.

Altijd een duurzame en gezonde oplossing

Om de bestaande bouw te verduurzamen zijn de warmtepompen van Inventum Technologies altijd een duurzame én gezonde oplossing. Dat komt omdat ze de woning verwarmen door energie uit de ventilatielucht te hergebruiken. Vandaar de naam: ventilatiewarmtepomp of -boiler. Ventilatie de klok rond is essentieel voor een gezond binnenklimaat.

Nog een bijzonder technisch staaltje: onze warmtepompen hebben geen buitenunit. Dit type pomp is namelijk een verwarmingsapparaat en ventilatietoestel ineen. Hij werkt in combinatie met mechanische ventilatie en vervangt de traditionele MV-box of de WTW-unit. Geen buitenunit heeft naast verhoogde efficiency nog een ander groot voordeel: geen lelijke sta-in-de-weg buiten die geluidsoverlast geeft.

De redenen waarom de professional kiest voor Inventum Technologies

  • Toepasbaar in bestaande bouw en nieuwbouw
  • Aan te sluiten op alle merken cv-ketels
  • Tot 3 energielabelsprongen
  • Geschikt voor type C (mechanische ventilatie) en type D (balansventilatie)
  • Stapsgewijs van het gas af
  • Compacte producten die in bijna alle woningen passen
  • Reductie CO2-uitstoot tot 20%
  • Tot 70% besparen op gas
  • Geeft een gezond binnenklimaat
Openingstijden en leverdagen aangepast tijdens bouwvak

Kies ook voor bewezen betrouwbaarheid

Wij zijn een puur Hollands bedrijf (sinds 1908) met een fabriek in Houten. Onderzoek en ontwikkeling zijn al ruim een eeuw de kern van Inventum Technologies: wij introduceerden in 1989 de eerste binnenwarmtepomp in Nederland. Van de ontwikkeling tot de productie en logistiek: we doen zoveel mogelijk in eigen huis en kopen dichtbij in. Ongeveer 80% van alle materialen en onderdelen komt uit Europa. Daardoor houden we de kwaliteit in eigen hand en de levertijden kort.
Al ruim 100 jaar leveren wij betrouwbare producten en systemen waar je op kunt vertrouwen. Wat we vandaag ontwikkelen is ontworpen om ook de oplossing voor morgen te zijn. Met onze warmtepompen zonder buitenunit en elektrische boilers kun je in de bestaande bouw stap voor stap verduurzamen, grondgebonden en gestapeld.
Kies voor bewezen betrouwbaarheid, kies voor Inventum Technologies.