Comfortabele en gezonde woning zonder overlast

De plaatsing van warmtepompen met buitenunit moet secuur bekeken worden. Het geluid aan de voorkant is bijvoorbeeld het sterkst en wil je dit niet direct op de (omliggende) woning(en) kaatst. Velen kiezen daarom voor geluiddempende maatregelen. Door de invoering van de geluidseisen voor buitenunits van warmtepompen maakt dat deze maatregelen vaak zelfs noodzakelijk zijn.

Met de ventilatiewarmtepompen van Inventum heb je dit probleem niet. Onze warmtepompen hebben geen buitenunit en plaats je eenvoudig in een technische ruimte of op zolder. Hierdoor heb je een comfortabele en gezonde woning, zonder overlast voor jezelf en je buren.

De werking van een ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp kan je plaatsen in zowel eengezinswoningen en rijtjeshuizen als appartementen, zolang er mechanische ventilatie aanwezig is. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door de mechanische ventilatiebox. De ventilatiewarmtepomp vervangt deze box en haalt de warmte uit de afgezogen lucht. Dit wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning of voor warm tapwater.

Daarnaast ventileert de ventilatiewarmtepomp de woning continu. Hierdoor heb je elk uur van de dag, alle dagen in de week een gezonde woning.

Voor iedere woning een geschikte oplossing

Zoals gezegd kan een ventilatiewarmtepomp in verschillende woningen geplaatst worden. Zo hebben we de Modul-AIR ventilatiewarmtepomp die uitermate geschikt is voor appartementen of kleinere woningen. Heb je een woning van bijvoorbeeld 160 m2? Dan plaats je de Modul-AIR Red ventilatiewarmtepomp.

Ook als de woning voorzien is van balansventilatie, dus zonder raamroosters, kan je een ventilatiewarmtepomp van Inventum plaatsen om een gezonde woning te creëren. We hebben voor elk type warmtepomp een balansventilatie-oplossingen: de GreenComfort module voor de Modul-AIR ventilatiewarmtepomp en de ClimateControl module voor de Modul-AIR Red. Deze modules trekken verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en dan opgewarmd wordt, mits dit nodig is (in het voor- en najaar is dit bijvoorbeeld niet nodig). De lucht wordt daarna via aparte ventilatiekanalen de verschillende kamers ingeblazen.

Modul-AIR met GreenComfort in Someren

Referentie: herontwikkeling in Someren

Bij de herontwikkeling van twee locaties in Someren heeft D en J Installatiebureau onze Modul-AIR in combinatie met de GreenComfort module toegepast. “Doordat deze appartementen zeer weinig warmteverlies hebben, is de Modul-AIR van Inventum de perfecte keuze. We hebben nog niet eerder problemen gehad met deze warmtepomp, de Modul-AIR is ongevoelig voor storingen en je kan er makkelijk mee werken. Echt een fijne installatie, voor installateur en eindgebruiker.”, aldus Sam Kok, projectleider bij D en J Installatiebureau.

Kortom: de ventilatiewarmtepompen van Inventum hebben géén buitenunit, passen in vrijwel elke woning en zijn fluisterstil. Hierdoor heeft de bewoner altijd een comfortabele en gezonde woning.

Wil jij deze ook toepassing in een van je projecten? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.