Deze warmtepomp wordt het nieuwe verwarmingssysteem van jouw klant

Een warm huis zonder aardgas: dat kan met een warmtepomp. Met deze manier van verwarmen wordt de klimaatimpact ook meteen een stuk kleiner. De nieuwe Modul-AIR Blue warmtepomp kan echter naast verwarmen ook actief koelen, waardoor dit het nieuwe verwarmingssysteem wordt van jouw klanten!

Wat maakt een warmtepomp duurzaam?

Een warmtepomp gebruikt stroom, waardoor het stroomverbruik toeneemt. Daar staat tegenover dat jouw klant geen aardgas meer verbruikt. Alles bij elkaar gaat de CO2-uitstoot door verwarming en warm water omlaag, ook al is in Nederland de stroom nog lang niet 100% duurzaam. Als in de toekomst alle stroom duurzaam is, gaat de CO2-uitstoot van volledige warmtepompen zelfs naar nul.

Werking Modul-AIR Blue

De Modul-AIR Blue maakt gebruik van de vervuilde, afgezogen ventilatielucht in de woning. Uit deze ventilatielucht wordt energie gehaald waarmee de woning wordt verwarmd en voorzien van warm water.

De unieke eigenschap van deze warmtepomp is de actieve koeling. Deze vindt plaats via vloerkoeling of met een combinatie van vloerkoeling en luchtkoeling via de ClimateControl module.

Deze ventilatiewarmtepomp is geschikt voor woningen met zowel ventilatietype C als D (balansventilatie). Balansventilatie met warme en koude lucht kan door bijplaatsing van de ClimateControl module, waarmee grofstof, insecten, fijnstof en pollen worden gefilterd.

Kies voor de Modul-AIR Blue

Doordat deze warmtepomp gebruik maakt van een modulerende compressor die zijn afgegeven vermogen afstemt op de warmtevraag in de woning is het energieverbruik laag. Ook heeft de Modul-AIR Blue geen buitenunit, waardoor er geen geluidsoverlast is voor de buren en er geen vergunningen aangevraagd hoeven te worden voor de installatie. Dit is soms wel het geval bij warmtepompen met buitenunits.

Voordelen

  • 4-in-1 oplossing: verwarmen, ventileren, warm tapwater én actieve koeling
  • Geen buitenunit en eenvoudig te installeren
  • Geschikt voor zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen
  • Geschikt voor radiatoren, vloerverwarming en in het bijzonder ventilator convectoren
  • Toepasbaar in grondgebonden en gestapelde woningen
  • Geïntegreerde RVS-tapwaterboiler van 170 liter
  • Scoort goed in BENG en TOjuli is direct afgedekt

Nog even geduld..

De Modul-AIR Blue wordt verwacht in het najaar van 2021. Je moet dus nog even geduld hebben. Kan je niet wachten op dit nieuwe verwarmingssysteem? Neem dan contact met ons op.