Het geheim van een gezonde, comfortabele woning

Ga je woningen renoveren of bouwen? Dan ga je deze woningen ook goed isoleren, zodat de warmte niet weg kan. Het is hierbij belangrijk om ventilatie niet uit het oog te verliezen. Want een comfortabel huis moet ook gezond zijn. Hoe breng je deze twee aspecten samen: een gezonde en comfortabele woning?

Conflict

We brengen 90% van onze tijd binnen door. Je wilt dat het binnen, naast warm (dus goed geïsoleerd), ook gezond is. De luchtkwaliteit is binnen echter vaak slechter dan buiten, wat tot ademhalingsproblemen en schimmel leidt. Hierdoor ontstaat er een conflict: huizen isoleren om warmte binnen te houden of frisse lucht in de woning.

Het geheim? Ventileren.

Door te ventileren verwijder je de lucht van slechte kwaliteit en haal je “goede” lucht naar binnen. Veel bewoners geven aan dat ze last hebben van kou als ze de woning ventileren. Het gevolg is dat zij de raamroosters en ramen sluiten, waardoor er een ongezond binnenklimaat ontstaat. Dit wil je voorkomen, altijd. Maar hoe?

Ventileren zonder het koud te hebben

Bij het open zetten van ramen ervaren bewoners kou en/of tocht. Maar het is wel belangrijk om een gezonde woning te hebben en houden. Door de Modul-AIR warmtepomp met GreenComfort module toe te passen, creëer je een gezonde, comfortabele woning zonder het koud te hebben.

Hoe werkt dit?

De Modul-AIR van Inventum zorgt voor afvoer van de vervuilde binnenlucht. De onttrokken warmte uit de ventilatielucht wordt afgegeven aan het cv-systeem. Deze warmtepomp verzorgt dus het warme water, verwarmt en ventileert de woning. De GreenComfort module filtert op zijn beurt de verse buitenlucht en blaast deze op de gewenste temperatuur de woning in. Kortom: verse, warme lucht in je woning zonder dat het voelt alsof het tocht.

Ook een warme en gezonde woning renoveren of bouwen? Neem contact met ons op. Wij helpen je verder.