Gezonde en warme woning zonder verlies van comfort

Het wordt eerder donker, de buitentemperatuur daalt en je dikke jas mag weer uit de kast. Kortom: de winter komt er aan. Je zet de verwarming weer aan en sluit de ramen. Maar hoe zit het dan met ventilatie? En hoe houd je een gezonde en warme woning zonder comfortverlies?

Roosters openen

In de winter sluit je de ramen en roosters. Het resultaat is dat je meer vocht creëert en meer kans op schimmels en vochtplekken hebt in je woning. Wist je dat vochtige lucht moeilijker warm krijgt? Daarom is het belangrijk om de roosters toch open te zetten. Als je goed ventileert, wordt de lucht binnen droger en hoef je minder te stoken.

Gezond binnenklimaat

Een warm huis en lagere rekening is natuurlijk fijn. Maar nog belangrijk(er) is: een gezond binnenklimaat. Ventilatie is hierbij essentieel. Zeker met het oog op het coronavirus, waarbij ventilatie meer draait om een betere gezondheid dan om comfort. De invloed van verse lucht op besmettingen is namelijk groot, omdat je hierdoor minder kans hebt om besmet te raken.

Ventilatie, agendapunt nr. 1

Door het coronavirus is ventilatie een belangrijkste agendapunt geworden, niet alleen voor nu maar ook voor in de toekomst. Ook als er een vaccin gevonden is. Griepvirussen zullen altijd blijven bestaan en worden al jaren in verband gebracht met drukke, slecht geventileerde ruimtes.

Ventilatie zal dus altijd een belangrijk punt blijven, maar als je de ramen open zet dan komt koude lucht binnen en stook je voor de buitenlucht. Dat is niet de bedoeling. Maar hoe kan je er dan voor zorgen dat je een goed geventileerde en warme woning hebt? Want ondanks dat een gezonde woning momenteel belangrijker is dan comfort, is een comfortabele woning ook prettig.

Gezonde en warme woning

Je wilt dus een duurzame oplossing die zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Op deze manier ventileer je jouw huis voldoende en heb je het niet koud doordat de ramen open staan.

Inventum heeft deze oplossing voor je: de Modul-AIR ventilatiewarmtepomp. De Modul-AIR zorgt voor goede ventilatie in je woning, verwarming en het warme water. Met deze ventilatiewarmtepomp kan je dus de ramen dicht houden en je woning ventileren, zonder te hoeven inleveren op comfort.

Heb je een ventilatietype D woning? Dan combineer je de Modul-AIR met de nieuwe GreenComfort module. Deze complete oplossing zorgt voor afvoer van de binnenlucht en de duurzame warmteterugwinning. De GreenComfort module filtert de verse buitenlucht en blaast deze op de gewenste temperatuur de woning binnen. Kortom: verse, warme lucht in je woning zonder dat het voelt alsof het tocht.

Op de hoogte blijven van onze oplossingen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.