Hybride ventilatiewarmtepomp zonder buitenunit: de Inventum Spaarpomp

Een hybride ventilatiewarmtepomp zoals de Inventum Spaarpomp zorgt voor gezonde ventilatie én de verwarming van woningen in combinatie met een cv-ketel. Met de Inventum Spaarpomp, die met elke cv-ketel samenwerkt, bespaar je dus direct gas.

Ruim 30 jaar ervaring in ventilatiewarmtepompen

In 1989 hebben wij in ons lab in Bilthoven de eerste ventilatiewarmtepomp ter wereld uitgevonden, waardoor wij nu ruim 30 jaar ervaring hebben in warmtepompen zonder buitenunit! Door de jaren heen heeft Inventum haar ventilatiewarmtepompen doorontwikkeld en bestaat het productportfolio anno 2024 uit zowel hybride als all-electric ventilatiewarmtepompen en zelfs oplossingen die ook kunnen koelen!

Hernieuwbare energie uit ventilatielucht

De Inventum Spaarpomp is een eenvoudig te installeren hybride ventilatiewarmtepomp, die werkt op de afgezogen ventilatielucht uit de woning. Uit de 20°C ventilatielucht wordt tot 13°C aan warmte gehaald voordat de afgekoelde lucht naar buiten wordt geblazen. De energie uit de afgezogen ventilatielucht wordt door de Inventum Spaarpomp hergebruikt voor de verwarming van de woning. Op deze manier ventileer je de woning gezond én breng je het gasverbruik terug: een duurzame win-win!

Hybride-ventilatiewarmtepomp-Spaarpomp

Hybride ventilatiewarmtepomp zonder buitenunit

Het grote voordeel van de Spaarpomp is dat de compacte installatie werkt zonder buitenunit en met elk merk cv-ketel samenwerkt. Dit betekent dat de huidige cv-installatie eenvoudig kan worden uitgebreid met deze hybride warmtepomp. De bewoner kan dus snel van start om de woning te verduurzamen en gas te besparen.

Kenmerken

  • Werkt met elke cv-ketel samen
  • Geen buitenunit
  • Compact
  • Vervangt de mechanische ventilatiebox
  • Eenvoudig te installeren zonder F-gassen certificaat

Verlaag de kosten

Een ander voordeel aan de Spaarpomp is dat de bewoner subsidie hiervoor kan aanvragen. Dit kan via de website van RVO en bedraagt in 2024 maar liefst € 2.475.

Spaarpomp installeren? Volg de online training

Via de Inventum Academy leer jij als installateur alles over de Inventum Spaarpomp (en onze andere producten natuurlijk). Krijg tijdens deze online training algemene informatie over de Spaarpomp, hybride installaties, uitleg over de werking, aansluiting en het in bedrijfstellen van de Inventum Spaarpomp. Ook komt de regeltechniek aan bod. De training volg je wanneer het jou uitkomt, vanaf je eigen plek. Zo ben jij helemaal op de hoogte van alle ins en outs en wordt de installatie kinderspel!

Meer informatie over de Inventum Spaarpomp? Neem contact met ons op.