Koelen in de zomer: dat kan met de Modul-AIR Blue warmtepomp

Zonwering sluiten, ramen en deuren dicht, gordijnen gesloten. Dit zijn allemaal manieren die we kennen om de warmte in de zomer buiten te houden. Inventum heeft nu een oplossing die zorgt voor een koele woning: een ventilatiewarmtepomp die actief koelt, de Modul-AIR Blue warmtepomp.

Koelen in de zomer: dat kan met de Modul-AIR Blue

Modul-AIR Blue: 4-in-1 oplossing

Ons nieuwste product, de Modul-AIR Blue warmtepomp is een 4-in-1 oplossing. Waarom? Deze warmtepomp kan verwarmen (1), ventileren (2), zorgt voor warm water (3) én koelen (4). Ideaal voor zowel koude winterse als warme zomerse dagen dus.

De ventilatiewarmtepomp is geschikt voor woningen en appartementen tot 180 m². Hierdoor is dit de perfecte oplossing voor woningen met mechanische ventilatie. De warmtepomp vervangt deze MV-box en haalt de energie uit de afgezogen ventilatielucht. De energie uit de afgezogen lucht wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater.

De unieke eigenschap van deze warmtepomp is de actieve koeling. Deze vindt plaats via vloerkoeling of een combinatie van vloerkoeling en luchtkoeling via de ClimateControl module. De ClimateControl wordt geleverd met pollenfilter en zorgt dat de ingeblazen lucht wordt gefilterd van o.a. pollen. Zo ervaart de bewoner de woning op warmere dagen aangenaam koel, zonder last van allergieën.

Tips voor een koele(re) woning

De Modul-AIR Blue is een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat de woning comfortabel is tijdens elk seizoen van het jaar. De Modul-AIR Blue is in het najaar 2021 leverbaar. Tot die tijd zetten wij nog enkele tips voor je op een rij, die bijdragen aan een koele(re) woning:

  1. Doe overdag de zonneschermen omlaag en sluit de gordijnen: zo hou je de warmte buiten.
  2. Houd ramen en deuren overdag dicht. Door open ramen en deuren stroomt de warmte juist naar binnen. Let wel op dat je goed blijft ventileren voor gezonde lucht in huis.
  3. Goede isolatie van je dak, buitenmuren en isolatieglas houdt in de zomer de warmte beter buiten.
  4. Van een plat dak kun je een groen dak maken. De plantjes zorgen voor verkoeling en je kan het goed combineren met zonnepanelen en dakisolatie. Planten tegen de gevel houden je huis ook koeler.
  5. Is er in de woning een Modul-AIR ventilatiewarmtepomp van Inventum geplaatst? Dan kan je zomernachtventilatie toepassen.

Voor meer informatie over de Modul-AIR Blue neem je contact op met onze accountmanagers.