Koelen met vloerverwarming, heerlijk!

Bij vloerverwarming denk je aan een comfortabel warm huis waar bewoners zich niet druk hoeven te maken over de kou buiten. Maar wist je dat je een woning ook kan koelen met vloerverwarming?

Werking

De warmtepomp laat water van 18°C door de leidingen van de vloerverwarming lopen, waardoor de massa van de vloer afkoelt op warme dagen. Omdat de massa afkoelt, voelt de woning koeler aan. Doordat er met 18°C wordt gekoeld, betekent dit dat er niet-condenserend wordt gekoeld en er geen condensvorming op bijvoorbeeld de parketvloer kan komen. Want, je wilt natuurlijk wel een koelere woning zonder gedoe. Bij balansventilatie wordt er water van 18°C gestuurd naar de ClimateControl module. Hiermee wordt de verse lucht van buiten, die nodig is voor de ventilatie, afgekoeld voordat deze de woning wordt ingeblazen.

De Modul-AIR Blue is de warmtepomp van Inventum die op bovenstaande manier de woning koelt. Dit wordt ook wel topkoeling genoemd. Om met topkoeling resultaat te krijgen, zijn onderstaande zaken erg belangrijk:

  • goede isolatie
  • ventilatie rolluiken of screens buiten voor de ramen
  • isolerende en/of zonwerende ramen

Modul-AIR Blue: 4-in-1 oplossing

De Modul-AIR Blue is onze nieuwste warmtepomp, die naast verwarmen, ventileren en warm water ook de woning koelt. Duurzaam, energiezuinig en zonder gebruik van gas.

Deze warmtepomp is geschikt voor woningen tot 180 m2 met mechanische ventilatie en balansventilatie (combineer dan met de ClimateControl module). De Modul-AIR Blue haalt de energie uit de afgezogen ventilatielucht. Deze energie wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Daarnaast zorgt de warmtepomp voor goede ventilatie 24 uur per dag.

Doordat deze warmtepomp gebruik maakt van een modulerende compressor die zijn afgegeven vermogen afstemt op de warmtevraag in de woning is het energieverbruik laag. Ook heeft deze warmtepomp geen buitenunit, waardoor er geen geluidsoverlast is voor de buren en er geen vergunningen aangevraagd hoeven te worden voor de installatie. Dit is soms wel het geval bij warmtepompen met buitenunits.

Kortom: creëer eenvoudig een gezonde, comfortabele en duurzame woning met de Modul-AIR Blue. Niet alleen voor de huidige bewoners, maar ook voor de toekomstige generaties.

Meer weten over de Modul-AIR Blue met unieke koelfunctie? Meld je aan voor onze nieuwsbrief: wij houden je op de hoogte!