Modul-AIR Red: 3-in-1 oplossing voor duurzame woningen (met ventilatietype C én D)

We moeten allemaal van het gas af. Hier zijn allerlei mogelijkheden voor: van een warmtenet tot een warmtepomp. De Modul-AIR Red is de nieuwste warmtepomp van Inventum waarbij je alleen elektriciteit nodig hebt voor de aandrijving.

Duurzame oplossingen voor jouw woning

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om woningen te verduurzamen. Zo kan je kiezen voor een warmtenet, waarbij door middel van buizen het warme water naar de huizen gaat. Via een warmtewisselaar gebruik je de warmte voor verwarming en warm water. Dit collectieve systeem wordt nog niet in heel Nederland gebruikt en zoals Radar onderzocht zijn hier nog veel klachten over. De kosten zijn te hoog, het systeem werkt niet naar behoren en je hebt geen vrije keuze in energieleverancier.

Een andere oplossing is een warmtepomp om via die manier je eigen warmte op te wekken, zonder bovengenoemde problemen als gevolg. De Modul-AIR Red van Inventum is zo’n warmtepomp, waarbij je naast je woning op een duurzame manier verwarmt, ook de CO2-uitstoot verminderd en 24/7 een goed geventileerd huis hebt.

Verwarmen, warm water én ventileren

De Modul-AIR Red is een all-electric lucht/water ventilatiewarmtepomp die ventilatielucht als energiebron gebruiken.

De Modul-AIR Red is geschikt voor woningen tot 180 m2, waar mechanisch geventileerd (ventilatietype C) wordt. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatiebox. De warmtepomp vervangt deze MV-box en haalt de warmtepomp uit de afgezogen ventilatielucht. De energie uit de afgezogen, warme lucht van 20°C wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater.

Laag energieverbruik en geen buitenunit

Doordat deze warmtepomp gebruik maakt van een modulerende compressor die zijn afgegeven vermogen afstemt op de warmtevraag in de woning is het energieverbruik laag. Ook heeft deze warmtepomp geen buitenunit, waardoor er geen geluidsoverlast is voor de buren en er geen vergunningen aangevraagd hoeven te worden voor de installatie. Dit is soms wel het geval bij warmtepompen met buitenunits.

Balansventilatie

Ook in woningen waar er geventileerd wordt op basis van balansventilatie (ventilatietype D) kan de Modul-AIR Red geplaatst worden. Combineer de warmtepomp dan met de ClimateControl module, die verse buitenlucht aanzuigt, filtert en vervolgens opgewarmd de woning inblaast. De gefilterde voorverwarmde lucht gaat daarna via afzonderlijke ventilatiekanalen naar de desbetreffende verblijfsruimten. Hierdoor is koudeval uitgesloten. Omgekeerd voert de Modul-AIR Red vervuilde binnenlucht af. De energie uit de afgevoerde warme lucht levert de warmtepomp terug in de vorm van warm cv- en tapwater en via de ClimateControl module in de vorm van warme inblaaslucht.

Wil je meer informatie over deze duurzame oplossing? Neem contact met ons op.