Modul-AIR Red: een populaire keuze in Duitsland

Modul-AIR Red ventilatiewarmtepomp, nieuw in ons assortiment, is al een aantal jaar beschikbaar in meerdere Europese landen. Bij onze oosterburen bijvoorbeeld zijn er de afgelopen jaren ongeveer 1.500 woningen voorzien van deze ventilatiewarmtepomp met geïntegreerd boilervat. Onze ervaring? Wij vertellen het je graag.

Modul-AIR Red

Allereerst een korte uitleg over de Modul-AIR Red ventilatiewarmtepomp, die toepasbaar is in woningen met ventilatietype C en, in combinatie met de ClimateControl module, ook voor type D. De Modul-AIR Red is een ventilatiewarmtepomp geschikt voor woningen met een maximale energiebehoefte voor verwarmingssysteem en warm tapwater van 11.200 kWh, die ventilatielucht in de woning als energiebron gebruikt. Dus geen buitenunit, en alleen elektriciteit voor de aandrijving. Aangevuld met elektrische elementen die bijspringen als het buiten echt koud is. De configuratie is een perfecte oplossing voor de goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen, maar kan ook goed worden toegepast in bestaande woningen waarbij de energetische schil (nog) niet voldoende geïsoleerd is.

Met de Modul-AIR Red verwarm je de woning, is warm tapwater geregeld én ventileer je de woning. Een mooie oplossing voor een op en top comfortabel en gezond binnenklimaat.

Duitsland vs. Nederland

Nu door naar onze ervaring in Duitsland. Hier wordt de Modul-AIR Red in zowel appartementen als eengezinswoningen toegepast. Een groot verschil met Nederland is dat 95% van de woningen bij onze oosterburen ventilatietype C hebben. Zij hanteren boven de rolluiken, die erg gangbaar zijn, een geïntegreerd raamrooster. Door dit raamrooster wordt de woning voorzien van verse lucht.

Ook in Duitsland wordt de warmtepomp veelal in een technische ruimte geplaatst en zijn de Duitsers zich net zo bewust van het belang van goede isolatie en ventilatie.

Voorbeeld: appartementencomplex in Frankfurt

Een nieuw appartementencomplex in Frankfurt is ook goed onder handen genomen. De appartementen van 86 m2 zijn overal voorzien van vloerverwarming, dus ook in de slaapkamers, en zijn perfect geïsoleerd. De lage temperatuur waarbij er 35°C in gaat en 28°C terugkomt. vloerverwarming is nieuwe vorm van verwarmen voor de bewoners. Een mooie uitdaging voor hen, aangezien lage temperatuur verwarming anders werkt dan dat zij gewend zijn. Deze toepassing werkt het beste als de temperatuur constant blijft en er dus zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van de thermostaat. Er zijn geen extra radiatoren in de woningen geplaatst.

Weten hoe jij de Modul-AIR Red in jouw project kunt toepassen? Neem contact met ons op.