Last van hooikoorts? Binnenshuis niet meer met het pollenluchtfilter van Inventum

Niezen, verstopte neus en jeukende ogen. Zo maar een aantal symptomen van hooikoorts. Heel vervelend natuurlijk als je buiten loopt, maar binnenshuis kan je hier ook nog last van hebben. Met het pollenluchtfilter van Inventum behoort dit nu tot het verleden.

Geen last van hooikoorts met pollenfilter

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten en/of bomen. Hierdoor nies je veel, heb je een verstopte neus en kun je benauwd zijn. Helaas kan je hier weinig aan doen, behalve medicatie of het dragen van zonnebril buiten. Ook houd je ramen en deuren dicht zodat de pollen buiten blijven. Maar je wilt je woning natuurlijk wel goed blijven ventileren, hoe doe je dit?

Ventilatiewarmtepomp voor ventilatietype C en D

Een ventilatiewarmtepomp is een oplossing, voor zowel ventilatietype C als D (balansventilatie). Hierbij kan de bewoner ramen en deuren dichthouden en toch een goed geventileerde woning creëren. Ook verwarmt de ventilatiewarmtepomp de woning en heeft de bewoner warm water. Ideaal toch?

In woningen met ventilatietype D combineer je de Modul-AIR met de GreenComfort module en de ClimateControl met de Modul-AIR Red. Deze modules zuigen verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en dan opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via de inblaaskanalen de verschillende verblijfruimtes ingeblazen.

Pollenfilter

In tegenstelling tot normale filters filtert het pollenluchtfilter niet alleen de lucht van grofstof, insecten, zand en haren maar ook fijnstof en pollen. Hierdoor zijn de ClimateControl en GreenComfort module niet alleen beter beschermt tegen vuil, maar heeft de bewoner ook een betere luchtkwaliteit in huis en een gezond binnenklimaat. De World Health Organization (WHO) geeft aan dat fijnstof een sluipmoordenaar is en daardoor het grootste omgevingsrisico voor de gezondheid. Met de filters van Inventum beschermen we bewoners in huis beter tegen deze schadelijke stoffen. En met het pollenluchtfilter dus ook van pollen. Zo strijdt Inventum voor een goede gezondheid van iedereen.

Wil je meer weten over onze pollenluchtfilter in combinatie met onze balansventilatie-oplossingen? Neem dan contact op met ons.