Waarom je nu voor een ventilatiewarmtepomp moet kiezen

Verduurzaming in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. Als woningbouwcorporatie wil je starten met verduurzamen. Een ventilatiewarmtepomp is een goede manier om woningen klaar te stomen voor de toekomst. Wij vertellen je waarom je nu voor een ventilatiewarmtepomp moet kiezen.

Duurzaam en CO2-neutraal

Vandaag een stap zetten naar woningen die klaar zijn voor morgen. Dit is een hot topic. Niet alleen jouw omgeving, maar ook de politiek houdt zich hiermee bezig. Zij wil dat de energievoorziening in 2050 bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal is. Daarnaast is ventilatie nu belangrijker dan ooit!

Waarom kiezen voor de Modul-AIR?

De Modul-AIR is de toekomstbestendige ventilatiewarmtepomp zonder buitenunit, die je door zijn compactheid in vrijwel elke woning plaatst. Je kan deze ventilatiewarmtepomp plaatsen in zowel eengezinswoningen en rijtjeshuizen als appartementen, zolang er mechanische ventilatie aanwezig is. Ook kan je de Modul-AIR makkelijk uitbreiden van hybride naar all-electric. Zo is er voor elke situatie een geschikte variant beschikbaar en houd je kosten en investeringen in eigen hand.

Wij horen je denken, maar hoe zit het dan met het geluidsvermogen? De Modul-AIR maakt slechts 40 dB(A) aan geluid. Ter vergelijking: je koelkast maakt net zoveel (of weinig) geluid.

En, de werking?

De Modul-AIR kan je in alle woningen plaatsen waar mechanisch wordt geventileerd. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door de mechanische ventilatiebox. De Modul-AIR vervangt deze box en wint de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht wordt gebruikt om het water te verwarmen. Dit wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning of voor warm tapwater.

De ventilatiewarmtepomp heeft (natuurlijk) nog meer voordelen:

  • Toepasbaar in nieuwbouw en bestaande bouw
  • Draagt bij aan een lage EPC-waarde bij nieuwbouw
  • Bij renovatie stapsgewijs van gas los
  • Twee energielabelsprongen voor bestaande bouw
  • Besparing op gaskosten
  • Goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat
  • Subsidie van €2.475 bij renovatie (in 2024)

Geslaagd project

In woonwijk ’t Ven in Eindhoven is in alle 325 woningen de Modul-AIR geplaatst. Benieuwd naar de ervaringen? Het artikel lees je hier.

Je wilt nu meteen een ventilatiewarmtepomp aanschaffen, toch? Neem contact met ons op en wij vertellen welke stappen je moet doorlopen naar een energiezuinige toekomst.