Warmtepompen van Inventum: voor als je van stilte houdt

In 2021 zijn er strengere eisen gaan gelden voor het geluidsniveau van warmtepompen met buitenunit in het Bouwbesluit. Voor ons geen probleem: Inventum heeft warmtepompen zonder buitenunit. En bovendien fluisterstil zijn.

Gewijzigd Bouwbesluit

In het Bouwbesluit 2012 worden nieuwe geluideisen gesteld aan (nieuw te plaatsen) buiten opgestelde installaties voor warmte- of koude opwekking. Het gaat hierbij om warmtepompen en airco’s die worden toegepast bij woningen en woongebouwen. Eerder was aangekondigd dat deze eisen op 1 januari 2021 inwerking zouden treden tegelijk met de BENG-eisen. Om de bouw- en installatiesector tijd te geven te voldoen aan deze nieuwe geluideisen, is de inwerkingtreding hiervan nu vastgesteld op 1 april 2021.

Ventilatiewarmtepompen zonder buitenunit

De warmtepompen van Inventum werken op de ventilatielucht van de woning en hebben geen buitenunit, waardoor deze eenvoudig in woningen geplaatst kan worden. Onze warmtepompen zijn geschikt voor woningen waar mechanisch geventileerd wordt en vervangt de MV-box. De ventilatiewarmtepompen onttrekken de energie uit de vervuilde ventilatieretourlucht. Met deze energie als bron verwarmen de warmtepompen de woning en zorgen ze voor het warme water.

Balansventilatie

Beschikt de woning over ventilatietype D? Geen probleem, dan plaats je de GreenComfort module of ClimateControl module hiernaast. Deze modules trekken verse buitenlucht aan, filteren deze en blazen deze op de gewenste temperatuur in.

Mark Vermeulen bijna van het gas af

Fluisssstttterstil

We hebben verschillende ventilatiewarmtepompen voor (bijna) ieder type woning: van rijtjeswoning tot appartement. Zo pas je de Modul-AIR toe in woningen tot ca. 100 m2. En de Modul-AIR Red en Modul-AIR Blue in woningen tot ca. 180 m2.

De Modul-AIR warmtepomp produceert ongeveer 40 dB(A) aan geluid. Dit is te vergelijken met het geluid van een koelkast. Als de warmtepomp in een gesloten opstellingsruimte is geplaatst voldoet deze aan de Bouwbesluiteisen, zodat je onder de 30 dB(A) blijft. Mark Vermeulen heeft een ventilatiewarmtepomp van Inventum en ervaart deze als een product dat de woning comfortabel warm maakt, goed ventileert en weinig geluid maakt.

Wil jij ook een warmtepomp zonder buitenunit, die fluisterstil is? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.