Goede Ventilatie van belang: Het geheim van een gezonde, comfortabele woning

Ga je een huis bouwen? Dan ga je deze goed isoleren, zodat de warmte niet weg kan. Het is hierbij belangrijk om ventilatie niet uit het oog te verliezen. Want een comfortabel huis moet ook gezond zijn. Hoe breng je deze twee aspecten samen: een gezonde en comfortabele woning?

Conflict

We brengen 90% van onze tijd binnen door. Je wilt dat het binnen, naast warm, ook gezond is. De luchtkwaliteit is binnen echter vaak slechter dan buiten, wat tot ademhalingsproblemen en schimmel leidt. Hierdoor ontstaat er een conflict: je huis isoleren om warmte binnen te houden of frisse lucht in de woning.

Het geheim? Ventileren.

Door te ventileren verwijder je de lucht van slechte kwaliteit en haal je “goede” lucht naar binnen. Ervaar je kou als je de woning ventileert? Dan sluit je de raamroosters en ramen, waardoor er een ongezond binnenklimaat ontstaat. Dit wil je voorkomen. Maar hoe?

Door de Inventum Modul-AIR warmtepomp met GreenComfort module toe te passen, creëer je een gezonde, comfortabele woning zonder het koud te hebben.

Hoe werkt dit?

De Modul-AIR van Inventum zorgt voor afvoer van de vervuilde binnenlucht. De onttrokken warmte uit de ventilatielucht wordt afgegeven aan het cv-systeem. Deze warmtepomp verzorgt dus het warme water, verwarmt en ventileert de woning. De GreenComfort module filtert op zijn beurt de verse buitenlucht en blaast deze op de gewenste temperatuur de woning in. Je merkt hierdoor snel het verschil door de inblaas van deze warme lucht en ervaart comfort. Op een veilige manier, want daar staat Inventum voor: Veilig en Vertrouwd.