Hybride oplossingen

Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas? Dat kan met hybride oplossingen zoals een warmtepomp. Deze warmtepomp werkt samen met je cv-ketel, waardoor je minder gas verbruikt!

Eerste stap naar gasloos wonen

Een hybride warmtepomp is warmtepomp die de woning verwarmt en voorziet van warm water in samenwerking met een cv-ketel. Dit is een mooie tussenstap naar een all-electric warmtepomp zonder aardgas. Met een hybride oplossing daalt de CO2-uitstoot voor verwarming en warm water met zo’n 20%. Nog twee andere voordelen van deze warmtepompen: je krijgt subsidie en je energierekening daalt!

Een hybride warmtepomp is geschikt voor woningen en appartementen die al in enige mate geïsoleerd zijn (in dak, gevel en vloer) en beschikken over dubbel glas.

Hybride warmtepompen van Inventum

De hybride ventilatiewarmtepompen van Inventum werken op elektriciteit en vervangen de mechanische ventilatiebox. Deze warmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht om het water op te warmen. Is er in huis meer vermogen nodig, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is? Dan springt de cv-ketel even bij. Een hybride warmtepomp zorgt dus voor de verwarming en eventueel het warme water.

Daarnaast worden woningen 24 uur per dag geventileerd, dus er wordt continu warmte teruggewonnen en efficiënt hergebruikt. Een ander pluspunt door continue ventilatie: een gezond binnenklimaat.

Voordelen

  • Gezond binnenklimaat door optimale ventilatie
  • Bespaar op gas
  • Compact, fluisterstil en combineert met bijna iedere cv-ketel
  • Eenvoudig te installeren zonder F-gassen certificaat
  • Lage investering om CO2 te reduceren en energie te besparen.
  • € 2.475 subsidie bij renovatie (in 2024)

Liever een all-electric warmtepomp?

Dat kan ook! Inventum ontwikkelt en produceert ook all-electric warmtepompen.