Waar moet ik opletten als ik een elektrische boiler koop?

U bent hier:

Met een elektrische boiler zorg je op snelle en efficiënte wijze voor warm water. Ben je op zoek naar een elektrische boiler met voldoende inhoud voor eenpersoonshuishouden of juist voor een huishouden met meerdere personen? Wij leggen je uit waar je op moet letten.

Duurzaam

Een elektrische boiler verwarmt het water door een elektrisch verwarmingselement. Daarnaast is een elektrische boiler een goede manier om woningen te verduurzamen.

Soorten elektrische boilers

Elke situatie is anders en dus moet je goed kijken naar de beste elektrische boiler voor jouw situatie. Er zijn veel verschillende types, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben onze elektrische boilers voor je op een rijtje gezet:

  • Keukenboiler

In de meeste woningen staat de cv-ketel op zolder, waardoor het warme water een lange afstand aflegt voordat dit uit de keukenkraan loopt. Hierdoor stroomt koud

water ongebruikt weg, terwijl de cv-ketel al warm water produceert. Kortom: (onnodige) verspilling van tijd, water en energie. Door het plaatsen van een close-in boiler kan je deze verspillingen beperken.

Deze close-in keukenboiler, de EDR 10 keukenboiler, is 10 liter en ook verkrijgbaar met hotfillaansluiting.

  • Q-line boilers

Q-line boilers zijn keukenboilers van 5 tot 20 liter en past door zijn compacte vorm makkelijk in keukenkastje. Deze boilers zijn van hoge kwaliteit en zijn ook verkrijgbaar als upperversie of met een hotfillaansluiting.

  • Modesto slide-in boilers

Wil je geen ruimteverlies in je keukenkastje, maar wel direct warm water? Dan is een 10 liter slide-in boiler de juiste oplossing. Deze plaats je op vier manieren: achter de plint, plat liggend of verticaal tegen zij- of achterkant van je keukenkast.

De Modesto is namelijk maar 14,3 centimeter hoog. Zo blijft er voldoende opbergruimte beschikbaar in je keukenkastje voor bijvoorbeeld schoonmaakspullen of de prullenbak.

  • EDR boiler

De EDR elektrische boiler wordt aangesloten op een koudwateraanvoer met

een inhoudsmaat van 30 tot en met 150 liter. Ook zijn deze in diverse vermogens en uitvoeringen leverbaar, zodat voor elke behoefte een geschikte elektrische boiler beschikbaar is.

  • Delta boilers

De Delta boilers, van 80, 120 en 150 liter, zijn gemaakt voor horizontale montage en kunnen eenvoudig op plaatsen met weinig ruimte worden geplaatst. Deze boiler is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor vloer-, wand- en plafondmontage.

Bepaal de boilercapaciteit

Je wil natuurlijk een elektrische boiler die én jou voorziet van warm water én energiezuinig is. Zorg altijd voor een boilervat die groot genoeg is voor jouw situatie. Een te klein boilervat beperkt het comfort. Maar een te groot boilervat is minder energiezuinig, omdat een grote hoeveelheid water op temperatuur gehouden moet worden. Het bepalen van de boilercapaciteit is dus erg belangrijk. Dit kun je berekenen door het totale waterverbruik in liters te delen voor 2,5.

Een rekenvoorbeeld
Stel dat je 250 liter warm water gebruikt per dag, dan heb je een boiler met een inhoud van 250 / 2,5 = 100 liter nodig. De inhoud van het toestel is kleiner dan de totale waterbehoefte omdat je bij het douchen of baden koud water bijmengt om een comfortabele temperatuur te verkrijgen.

Je kan ook een douchte WTW en/of waterbesparende douchekop toepassen. Deze verminderen de tapwaterbehoefte nog verder, waardoor een kleinere boiler volstaat.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen over boilers en Inventum? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.