Onze oplossingen voor nieuwbouw

Verwarmen en ventileren in de nieuwbouw

De gasloze toekomst vormt een grote uitdaging voor ons land. De transformatie naar een duurzame bouw vraagt om innovatieve oplossingen, energieneutraal is al de standaard in de nieuwbouw. Inventum Technologies is de partner die woningcorporaties, projectontwikkelaars, energieadviseurs, aannemers en installateurs helpt ambities waar te maken. Samen komen we tot de beste oplossingen voor verwarmen en ventileren in de nieuwbouw. Onze warmtepompen zonder buitenunit en elektrische boilers dragen kostenefficiënt bij aan de woningen en gebouwen van morgen.

Monteur-met-Modul-AIR-warmtepomp-naar-zolder

Inventum Technologies heeft het in huis

Ieders voorkeur gaat uit naar een technisch systeem waar je geen omkijken naar hebt. Dat verklaart de grote interesse voor installaties en apparaten die kostenefficiënt, slim en onderhoudsvriendelijk zijn, ook lang na de ingebruikname. Inventum Technologies heeft het allemaal in huis. Onze duurzame energieoplossingen voor verwarmen en ventileren ontzorgen klanten. Daar zijn eindgebruikers en bewoners ook blij mee en ze versnellen de energietransitie.

Elektrisch verwarmen en ventileren

Een nieuwe woning krijgt een gasloze warmtepomp. De pompen van Inventum Technologies zorgen voor de verwarming van de woning, voor warm water en een gezond binnenklimaat dankzij 24/7 ventilatie. De volledig elektrische warmtepomp presteert het best in een goed geïsoleerde woning. Wat de cv-ketel deed op koude dagen, doet de warmtepomp nu.

Duurzame woningen in Steensel

Schaalbaarheid voor seriematige nieuwbouw

In Nederland liggen grote seriematige bouwprojecten op de tekentafel om tienduizenden nieuwbouwwoningen in huur en koop te realiseren, grondgebonden en gestapeld. Inventum Technologies biedt geavanceerde energieoplossingen die uitermate geschikt zijn voor grootschalige projecten. Onze productiecapaciteit van 50.000 warmtepompen per jaar biedt een veelbelovende schaalbaarheid. Zo integreren we verwarmen en ventileren naadloos in de nieuwbouw.

Eenvoudig te installeren, met service en advies

De warmtepompen en boilers zijn snel te installeren en eenvoudig te onderhouden, zonder STEK F-gassen certificaat en grondboring. Onze kennis, training en ondersteuning krijgt de installateur er vanzelf bij, ook lang na ingebruikname. Onze service is altijd direct en persoonlijk. Reken gerust op maximaal financieel rendement van onze producten. Ze zijn verkrijgbaar bij een groothandel in de buurt.

Geeft maximaal comfort

Eenvoudige installatie en onderhoud van de warmtepompen en boilers van Inventum Technologies geeft bewoners maximaal comfort. Onderhoud houdt in slechts één keer per jaar een filter vervangen. Onze apparaten zijn gemakkelijk in gebruik, je hebt er geen omkijken naar.

Altijd een duurzame en gezonde oplossing

De warmtepompen van Inventum Technologies zijn altijd een duurzame én gezonde oplossing. Dat komt omdat ze de woning verwarmen door energie uit de ventilatielucht te hergebruiken. Vandaar de naam: ventilatiewarmtepomp of -boiler. Ventilatie de klok rond is essentieel voor een gezond binnenklimaat.
Nog een bijzonder technisch staaltje: onze warmtepompen hebben geen buitenunit. Dit type pomp is namelijk een verwarmingsapparaat en ventilatietoestel ineen. Hij werkt in combinatie met mechanische ventilatie en vervangt de traditionele MV-box of de WTW-unit. Geen buitenunit heeft naast verhoogde efficiency nog een ander groot voordeel: geen lelijke sta-in-de-weg buiten die geluidsoverlast geeft.

De redenen waarom de professional kiest voor Inventum Technologies

 • Alles-in-één oplossing voor nieuwbouw: ventileren, verwarmen en tapwater
 • Integrale kostprijs ten opzichte van bodem- en buitenwarmtepompen
 • Weinige technische ruimte nodig
 • Goede prestaties (BENG)
 • Voor elke type woning: appartementen en eengezinswoningen
 • Voor nieuwbouw 40 – 180 m2
 • Geschikt voor type C (mechanische ventilatie) en type D (balansventilatie)
 • Betaalbaar en hoge rendementen
 • Voldoen aan BENG en TOjuli
 • Geen vergunningen, buitenunits of grondboringen
 • Geeft een gezond binnenklimaat
Openingstijden en leverdagen aangepast tijdens bouwvak

Kies voor bewezen betrouwbaarheid

Bij Inventum Technologies staat bewezen betrouwbaarheid centraal. Als puur Hollands bedrijf investeren wij continu in onderzoek en ontwikkeling. Sinds 1908 introduceerden wij talloze innovaties in Nederland, in 1989 de allereerste binnenwarmtepomp. Wij produceren zoveel mogelijk in eigen huis en halen ongeveer 80% van onze materialen en onderdelen uit Europa. Dit stelt ons in staat om de kwaliteit te waarborgen en korte levertijden waar te maken, vanuit onze fabrieken in Houten.

Al meer dan 100 jaar leveren we betrouwbare producten en systemen waarop je kunt vertrouwen. Wat we vandaag ontwikkelen, is ontworpen om ook de oplossing voor morgen te zijn. Met onze warmtepompen zonder buitenunit en elektrische boilers spelen we een sleutelrol in de duurzame nieuwbouw, zowel grondgebonden als gestapeld.
Kies voor bewezen betrouwbaarheid, kies voor Inventum Technologies.