De Compacto warmtepomp van Inventum Technologies is genomineerd voor de VSK awards 2024

Onze Compacto warmtepomp is genomineerd voor de VSK awards 2024!

Onze nieuwste warmtepomp zonder buitenunit, de Compacto, is genomineerd voor de VSK awards 2024. De Compacto doet mee in de categorie Gezond & Comfort en is uitgekozen uit 50 inzendingen. En wist je dat hij ook nog mee doet voor de publieksprijs?

Hier lees je meer over de Compacto en waarom hij zo bijzonder is, het juryrapport én hoe je kunt helpen om de Compacto de publieksprijs te laten winnen.

Over de Compacto

Klein & krachtig: de eerste warmtepomp zonder buitenunit die condenserend kan koelen

De Compacto is de 4- in-1 binnenwarmtepomp van Inventum Technologies. Hij is bijzonder omdat het de eerste warmtepomp zonder buitenunit is die condenserend kan koelen en maar 120 cm hoog is.

De Compacto warmtepomp van Inventum Technologies is genomineerd voor de VSK awards 2024

De Compacto is één van de kleinste apparaten op de markt met de meest uitgebreide functies. Hij is ontwikkeld voor zolders en lage plafonds en kan wat alle grote jongens ook kunnen: verwarmen, ventileren, tapwater én koelen in één toestel.

Gezond & Comfort

De Compacto zorgt voor een warme woning door de warmte uit de woning te hergebruiken, volledig elektrisch, zónder gas. Het toestel werkt uitsluitend op binnenlucht (ventilatielucht). Door diep in te koelen tot wel -18°C realiseert de Compacto een thermisch vermogen tot 5 kW.

Met ventilatielucht als energiebron zorgt de Compacto voor een gezond binnenklimaat. Goed ventileren is voor de gezondheid van de bewoners en de staat van de woning van groot belang. Doordat de Compacto altijd op een gezond niveau zal blijven ventileren zorgt hij dus altijd voor een optimaal, gezond binnenklimaat i.c.m. het comfort van verwarming, koeling en tapwater.

Onderscheidende koelfunctie

De Compacto onderscheidt zich echt met zijn koelfunctie. Hedendaagse warmtepompen koelen via het afgiftesysteem waarbij er vaak een WTW-unit aanwezig is die warme zomerlucht naar binnen brengt, waardoor de binnentemperatuur uiteindelijk toch op loopt.

De Compacto heeft hier geen last van. Bij ventilatietype D heeft hij de unieke optie om de inblaastemperatuur van de buitenlucht aan te passen op 2 verschillende manieren:

  1. Bij niet geïsoleerde inblaaskanalen mengt de Compacto 18°C koude lucht bij de warme buitenlucht en brengt daarmee de buitenlucht continu naar een acceptabeler niveau.
  2. Bij geïsoleerde inblaaskanalen zal de Compacto condenserend koelen. De ingeblazen lucht kan dan tot een temperatuur zo laag als 18°C worden ingeblazen en functioneert daarmee hetzelfde als een airco. Dit is voor het eerst dat een warmtepomp zonder buitenunit dit kan doen.

 

Hieronder legt Richard kort uit wat de Compacto zo bijzonder maakt.

Het VSK jury oordeel over de Compacto

De jury noemt de Compacto een goede doorontwikkeling van bestaande ventilatielucht warmtepompen. De jury waardeert het totaalconcept en de brede toepasbaarheid, vooral bij woningen waar de installatieruimte beperkt is. Vooral het lagere ventilatiedebiet en het dieper koelen van de uitblaaslucht is innovatief. De benodigde zware 3 fase elektra-aansluiting is in de bestaande bouw wel een aandachtspunt.

Help de Compacto de publieksprijs te winnen

Onze Compacto is niet alleen genomineerd voor de VSK awards maar ook om de VSK publieksprijs te winnen! Het product met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Zou je ons willen helpen door op de Compacto te stemmen voor de publieksprijs?

Het werkt heel simpel:

  1. Ga naar https://nomineren.vsk.nl/stem of klik op de button hieronder
  2. Vul je gegevens in, je krijgt dan een email met een link om te stemmen
  3. Open de email (hij kan in je spam-map zitten) en klik op de link
  4. Scroll iets naar beneden naar de categorie ‘Gezond en comfort’ en vink daar de Compacto aan
  5. Druk op ‘verstuur’ onderaan de pagina
  6. Klaar! Bedankt voor je stem!
  7. Deel deze link met iedereen die je kent en vraag hen om ook op de Compacto te stemmen.

Klik op de knop hieronder om op de Compacto te stemmen:

Inventum Technologies op de VSK

Natuurlijk zijn wij zelf ook aanwezig op de VSK beurs! Je kunt ons vinden met onze stand in hal 11. Natuurlijk hebben we op onze stand ook de Compacto staan.

Kom je ook langs op de VSK om de Compacto in het echt te bekijken?