Eindpresentatie TU Delft studenten: interessante oplossingen van zeer hoog niveau

Vanaf 21 april jl. hebben 15 studenten van de TU Delft een opdracht uitgevoerd bij Inventum als eindopdracht voor hun minor. Afgelopen 23 juni was de eindpresentatie hiervan. Wij stonden versteld van alle uitgewerkte opdrachten, interessante oplossingen en het hoge niveau van deze studenten.

Speciale app als e-learning

Celine wilde dat gebruikers de ventilatiewarmtepomp als een fiets gingen gebruiken. Eindgebruikers hoeven daarbij niet precies te weten hoe een warmtepomp in elkaar zit, zolang ze maar weten hoe ze deze moeten gebruiken, de functionaliteiten begrijpen en daarop vertrouwen. Net zoals bij een fiets dus.

Als oplossing heeft zij een app bedacht in de vorm van een e-learning tool. Gebruikers geven in de app onder andere aan wat hun routines zijn in douchen en het openzetten van ramen. De app geeft, in combinatie met een speciaal te ontwikkelen lamp, aan hoelang de bewoner nog kan douchen of wanneer het raam gesloten moet worden. Alles om het rendement van warmtepomp te bevorderen en om bewoners bewust te maken van het gebruik van een warmtepomp.

Eindpresentatie TU Delft studenten

Indoor climate as a service

Ook Sanne had een mooi uitgewerkte oplossing: indoor climate as a service. Gebruikers kunnen duurzame producten leasen in plaats van kopen. Hierbij gaan ze een abonnement aan, waarbij ze maandelijks een bepaald bedrag betalen. In ruil hiervoor gebruiken ze producten en maken ze gebruik van de service van Inventum. Na de eerste 5 jaar is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Prijswinnaar

Elke oplossing van de studenten was interessant om te zien. Om er toch een kleine competitie van te maken, hebben collega’s van Inventum de eindpresentaties gewaardeerd. Op een schaal van 1 tot 10 werd er gestemd op twee aspecten:

  • De toepasbaarheid voor Inventum
  • De kwaliteit van de uitwerking

Na het tellen van de stemmen was Tom de grote winnaar.

Tom heeft gekeken naar hoe Inventum haar producten en diensten meer modulair en beter geïntegreerd kunnen worden voor de toekomst. Om deze visie te behalen, heeft hij bedacht dat er systematischer en prefab gerenoveerd kan worden. De ontwikkeling die hierbij past is de “Inventum Modular Prefab Heating Unit”, een unit waar alle producten voor de woning in zitten. Van warmtepomp tot boiler voor zowel hybride als all-electric oplossingen.

Zoals gezegd zijn wij zeer onder de indruk van het hoge niveau van deze studenten. Wij willen hen dan ook bedanken voor hun inzet en mooie ideeën die ze ons hebben gegeven. Wie weet zien wij een van deze studenten over een paar jaar wel bij ons op de werkvloer!