Help, de gasprijs blijft stijgen! Of ben jij de wanhoop de baas?

We kunnen er niet meer omheen, de gasprijzen stijgen naar absurde tarieven. De gasprijs breekt record na record en helaas valt daar weinig tegen te doen. Of is er wel een oplossing?

Waarom blijft de gasprijs alsmaar stijgen?

Hier zijn een paar redenen voor. Ten eerste is er een sterke vraag naar gas in combinatie met een gastekort. Het beperkte aanbod van gas en het verminderen van de gaswinning in Groningen heeft dit doen ontstaan. Daarnaast werken veel mensen thuis, waardoor er meer elektriciteit wordt verbruikt. Tot slot is de industriesector ook weer op gang gekomen en wordt de vraag naar energie alsmaar groter. 

Om elektriciteit te produceren, wordt voornamelijk gas gebruikt. Dit drijft de gasprijs verder op. Niet alleen in Nederland is er momenteel een gebrek aan aanbod, dit speelt in heel Europa. Aziatische landen willen meer betalen voor gas, waardoor het grootste aandeel gas naar Azië wordt verscheept. En natuurlijk niet te missen: de discussie over de gaspijplijn tussen Europese landen en Rusland. 

 

Wat betekent dit voor woningen met een gasaansluiting?

De aanhoudende stijging voel je als bewoner  direct in de portemonnee. Zeker nu we thuis weer meer de verwarming opendraaien. Heb je een contract met variabele tarieven? Dan merk je het sneller dan wanneer je een contract hebt met vaste tarieven. Variabele tarieven kunnen meermaals per jaar worden aangepast. 

Inventum-Spaarpomp-met-cv-ketel-op-zolder

Is er dan een oplossing?

Dat is er zeker, één van de beste oplossingen is de afhankelijkheid van een gasaansluiting te verkleinen. Dat kun je doen door de aanschaf van een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die naast de cv-ketel wordt opgehangen en werkt op elektriciteit. De warmtepomp neemt voor het grootste gedeelte de behoefte aan energie over van de cv-ketel, waardoor er dus flink bespaard wordt op het gasverbruik. Bekijk de kosten en bereken jouw mogelijke besparing op spaarpomp.nl

De Spaarpomp is één van de hybride warmtepompen van Inventum die in de plaats komt van je mechanische ventilatiebox. Omdat deze de ventilatielucht in de woning gebruikt, noemen we dit een ventilatiewarmtepomp. En de naam zegt het al: met de Spaarpomp bespaar je op je gasverbruik die kan oplopen tot 50%. 

Naast gas besparen, zorg je met de Spaarpomp ervoor dat de woning goed geventileerd blijft, minder CO2-uitstoot en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Zo ontstaat er een gezond binnenklimaat. Daarnaast is deze warmtepomp compact, heeft geen buitenunit en is gemakkelijk te installeren. Bovendien neemt de terugverdientijd van hybride warmtepompen aanzienlijk af door de gasprijsstijging. De investering in een duurzame warmtepomp naast de bestaande cv-ketel wordt voor veel huishoudens aantrekkelijker!

Met een hybride warmtepomp sla je dus meerdere vliegen in één klap. Meer weten over deze mooie oplossing met de Spaarpomp? Neem een kijkje op pagina of mail naar sales@inventum.com. Terugverdientijd berekenen? Kijk dan op spaarpomp.nl