Samen met Inventum leidt Techniek College Rotterdam studenten op voor de toekomst

Werken met de nieuwste technieken, dat is de manier om studenten voor te bereiden op de toekomst. Op dinsdag 7 september installeerden wij de Modul-AIR ventilatiewarmtepomp inclusief een boilervat in het installatielokaal van Techniek College Rotterdam. Hiermee kan de monteur van de toekomst ervaring op doen met warmtepomptechnologie.

Inventum en Techniek College Rotterdam

Inventum is een producent die in Nederland duurzame en energiebesparende oplossingen ontwikkelt en produceert. Zij maakt het verschil door het energieverbruik in woningen tot nul te reduceren. De energieoplossingen worden toegepast in zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen. De warmtepomp is een nieuwe, duurzame techniek waar studenten Koude- en Installatietechniek dankzij Inventum nu kennis mee kunnen maken. Gerard Kulker, docent Koudetechniek: “We vinden het heel belangrijk dat onze studenten leren werken met de nieuwste innovaties uit het bedrijfsleven. Zo zijn onze studenten altijd up-to-date over de nieuwste technieken. Samenwerkingen met bedrijven als Inventum zijn daarin onmisbaar. De nieuwe warmtepomp gaan we gebruiken in de les. Vooral om te kijken hoe deze nieuwe technologie eruit ziet, maar ook om testjes mee te doen.” Richard Vermeeren, Business Development Energie-adviseurs & Woningcorporaties bij Inventum: “Ik ben erg benieuwd hoe de studenten de lessen met onze warmtepomp gaan ervaren. Zij zijn immers de installateurs van de toekomst.” Kylian, eerstejaars student Monteur Koude- en Installatietechniek: “Ik vind het spannend om met de nieuwste technieken te gaan werken. Mooi dat een bedrijf als Inventum ons die mogelijkheid biedt. Zo weten we wat ons na de opleiding te wachten staat en zijn we goed voorbereid.”

Met deze samenwerking neemt Inventum haar verantwoordelijkheid om de volgende generatie technici samen met Techniek College Rotterdam op te leiden. Frits Vermeer, Business Development Nieuwbouwconcepten bij Inventum: “Wij zijn als Inventum blij dat we kunnen bijdragen aan het verhogen van de kennis van de studenten van Techniek College Rotterdam.”