Inventum investeert in Metalurgi­a Videira

Inventum, de Nederlandse producent van warmwater- en ventilatieproducten, is verheugd aan te kondigen dat het heeft geïnvesteerd in Metalurgi­a Videira.

Bij de aankondiging van de investering zei Inventum: “Videira heeft als familiebedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt en wordt algemeen erkend als een OEM-fabrikant van hoge kwaliteit. We zien uit naar de verdere ontwikkeling van Videira onder leiding van Carlos en Rui Rocha.”

Carlos en Rui Rocha, gezamenlijke directeuren van Videira, zeiden: “de samenwerking met Inventum bevestigt Videira’s positie als een toonaangevende producent van warmwaterboilers en geeft ons toegang tot een schat aan expertise en ervaring, die ons bedrijf naar de volgende fase zal brengen. Als gezamenlijke directeuren en aandeelhouders, kijken we ernaar uit ons bedrijf verder te ontwikkelen als onderdeel van de Inventum-groep”. Inventum werd geadviseerd door KwikGielen Corporate Finance.

Over Videira

Metalurgi­a Videira is een van de marktleiders in de productie en distributie van warmwatercilinders voor OEM’s over de hele wereld.

Over Inventum

Inventum is een innovatieve en ondernemende fabrikant van warmwater- en ventilatieapparatuur. Het assortiment omvat warmwaterboilers, keukenboilers en warmtepompen, die zowel rechtstreeks als via OEM-partners worden gecommercialiseerd.