Inventum op VSK 2022: Warmtepompen zonder buitenunit, boilers en innovaties

Van hybride en all-electric oplossingen tot onze nieuwste innovaties. Alles voor goede ventilatie en verwarming van de woning, zonder buitenunit! Dat is wat je ziet op de stand van Inventum tijdens de VSK-beurs. Onze stand is verdeeld in 4 thema’s, waarbij in elk thema de meest geschikte oplossingen hiervoor centraal staan. Een tipje van de sluier? Lees dan snel verder.

Altijd voldoende en gezonde ventilatie

Covid-19 heeft ons de afgelopen jaren flink beziggehouden (wat nog zacht uitgedrukt is). Een van de lessen is dat ventilatie cruciaal is in het gezond houden van woningen. Fijn dus als er een oplossing is die daarvoor zorgt. Bij ons ben je aan het juiste adres! Al onze ventilatiewarmtepompen ventileren de woning 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zij werken op de ventilatielucht, wat betekent dat ze de vervuilde lucht uit de woning onttrekken en er verse lucht via óf raamroosters (ventilatietype C) óf balansventilatie (ventilatietype D) de woning inkomt. Uiteraard hebben wij ook oplossingen voor woningen met balansventilatie: GreenComfort module of ClimateControl module.

Naast ventileren zorgen onze warmtepompen ook voor de verwarming van de woning en het warme tapwater. En we hebben zelfs een warmtepomp, de Modul-AIR Blue, die kan koelen.

Hybride oplossingen

Door de rijzende gasprijzen stijgt de vraag naar hybride warmtepompen. Niet heel gek, want met een hybride warmtepomp bespaart de bewoner direct gas. Zo ook met onze Spaarpomp, een hybride ventilatiewarmtepomp. Je plaatst de Spaarpomp eenvoudig naast de cv-ketel en klaar ben je. Althans, bijna klaar. Je moet natuurlijk nog wel “even” alles goed aansluiten.

All-electric oplossingen

Ook onze all-electric warmtepompen, zonder buitenunit, zijn eenvoudig te plaatsen in woningen en appartementen. De Modul-AIR Blue ventilatiewarmtepomp bijvoorbeeld, die ook nog beschikt over een geïntegreerd boilervat van 170 liter. Een echte alleskunner! Of wat dacht je van de Skid Modul-AIR, die binnenkort leverbaar is. Een plug-and-play installatie met voorgemonteerd de Modul-AIR ventilatiewarmtepomp en MAXTANK Modul-AIR boiler. Balansventilatie? Geen probleem, dan voegen we daar de GreenComfort module aan toe. Ook alle leidingwerk, expansievat en zelfs kraantje voor de wasmachine zijn toegevoegd aan dit frame.

Nieuwe ontwikkelingen

Naast al deze bestaande oplossingen hebben wij ook een reeks noviteiten. Wat dat is, houden we nog even geheim.

Wij zien je graag op onze stand! Loop vanaf de ingang helemaal rechtdoor totdat je in hal 7 staat. Daar staat onze stand op locatie B010.