Inventum schenkt warmtepompen aan Xperience lab op Tech Campus Nieuwegein

Inventum en Tech Campus Nieuwegein slaan de handen in een, waarbij Inventum warmtepompen schenkt aan de Tech Campus. Door de schenking van warmtepompen, krijgen de studenten van de Tech Campus onder andere inzicht in de werking van moderne verwarmingstechnieken en het maken van rendementsberekeningen.

Praktijkgericht leren

De Tech Campus werkt samen met gemeenten en organisaties zodat hun onderwijs zo goed mogelijk aansluit op de beroepspraktijk van nu en de toekomst. Dit wordt gedaan door middel van gastcolleges, excursies en praktijkonderwijs. In het project “Smart Technician” voeren studenten van de opleiding BOL 4 Technicus Engineering projecten in de praktijk uit en werken zij aan echte opdrachten van bedrijven of met machines uit de praktijk, zoals de Inventum warmtepompen.

Investeren in de toekomst

Leon de Groot, Hoofd Sales Support bij Inventum heeft samen met Nico Kreefmeijer, docent op de Tech Campus een testopstelling gebouwd. “Wij vinden het belangrijk om te innoveren en nieuwe producten te ontwikkelen voor een duurzamere wereld. Door de schenking van onze warmtepompen aan de Tech Campus willen we leerlingen inspireren en laten experimenteren, zodat zij klaar gestoomd worden voor de toekomst. Op deze manier investeren wij niet alleen in onze producten maar ook in medewerkers van de toekomst,” aldus Leon de Groot.

Nico Kreeftmeijer over de samenwerking: “De eerste studenten gaan komende lesperiode in het Xperience lab op de Tech Campus met de warmtepompen aan de slag en zullen de overige twee spaarpompen zelf installeren. In de samenwerking met Inventum wordt ook passend lesmateriaal omtrent de warmtepomp ontwikkeld. Hiermee komt onze wens van samen opleiden in de regio, voor duurzame oplossingen, tot leven.”