TROTS! Modul-AIR en GreenComfort winnen GIO Award

Reden voor een (coronaproof) feestje! De Inventum Modul-AIR ventilatiewarmtepomp en GreenComfort module wonnen een award. En wat voor een award: de Goed Industrieel Ontwerp Award 2020. Maar daar blijft het niet bij, ook de Special Award hebben wij gewonnen!

Dutch Design Week 2020

Tijdens de Dutch Design Week, het grootste design event van Noord Europa, is de 35ste editie van de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) uitgereikt. Dit jaar anders dan normaal, vanwege het coronavirus: de jurering vond geheel virtueel plaats. Desalniettemin zonden bijna dertig bedrijven en ontwerpbureaus een product in voor de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2020.

GIO Award

Een Goed Industrieel Ontwerp Award is niet zomaar een prijs, maar een kwaliteitskeurmerk voor goed vakmanschap. Producten die een onderscheiding krijgen, voldoen aan professionele ontwerpnormen:

  • het product doet waarvoor het bedoeld is (technische functionaliteit)
  • is gemakkelijk in gebruik en veilig (ergonomie)
  • het is anders dan andere producten (originaliteit)
  • het ziet er goed uit (design)
  • voldoet aan de milieueisen (respect)
  • hergebruik van grondstoffen (materiaal)

De Modul-AIR en GreenComfort voldoen dus aan deze eisen en mogen met trots dit keurmerk voeren.

Special Awards

Naast de GIO Award zijn er ook Special Awards toegekend aan producten die eruit springen op een van de zes beoordelingscriteria en daarmee de “de goed industrieel ontwerp” boodschap uitdragen.

We mogen verheugd meedelen dat de Modul-AIR en GreenComfort een Special Award voor Respect heeft ontvangen. Dit vanwege de fraaie, geïntegreerde oplossing. Jurylid Hans Robertus waardeert de ongewoon stijlvolle behuizing van zowel ventilatiewarmtepomp als GreenComfort module.

Inventum Modul-AIR en GreenComfort

De Modul-AIR ventilatiewarmtepomp hergebruikt de warme ventilatieretourlucht voor het verwarmen van de woning, voor het opwarmen van tapwater tot het volledig elektrisch verwarmen zonder gas aansluiting. Daarnaast zorgt deze duurzame oplossing voor een goed geventileerde woning. Een gezond en comfortabel binnenklimaat gegarandeerd!

Bij woningen met ventilatietype D combineer je de Modul-AIR met de GreenComfort module. Deze module filtert de verse buitenlucht en blaast deze op de gewenste temperatuur de woning binnen. Kortom: verse, warme lucht in je woning zonder dat het voelt alsof het tocht.

Wil jij meer weten over de duurzame oplossingen van Inventum? Neem contact met ons op.

Inventum wint GIO awards