Totaaloplossingen: voor iedere woning een oplossing

The Inventum Big Five: online beurs

Duurzame, energiebesparende oplossingen bieden is wat ons elke dag opnieuw drijft. Zo hebben we in de afgelopen periode een vijftal producten ontwikkeld: The Inventum Big Five!

Modul-AIR Red: alles-in-één oplossing

Zo hebben we onze nieuwste all-electric ventilatiewarmtepomp de Modul-AIR Red speciaal ontwikkeld voor woningen tot 160 m2. Met de Modul-AIR Red verwarm je de woning op een duurzame manier, maar verminder je ook de CO2-uitstoot en heb je 24/7 een goed geventileerd huis. Kortom, een gezond binnenklimaat goed geregeld.

Deze warmtepomp is geschikt voor woningen met een maximale energiebehoefte voor verwarmingssysteem en warm tapwater van 11.200 kWh. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatiebox. De warmtepomp komt in de plaatst van de MV-box en haalt de warmte uit de afgezogen ventilatielucht. De energie uit de afgezogen, warme lucht wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater.

Oplossingen voor balansventilatie

Is de woning voorzien van balansventilatie? Geen probleem, ook dan kan je onze ventilatiewarmtepompen toepassen. Bij Inventum hebben we twee oplossingen voor balansventilatie in combinatie met onze ventilatiewarmtepompen:

  1. GreenComfort module i.c.m. Modul-AIR
  2. ClimateControl module i.c.m. Modul-AIR Red

Deze modules zuigen verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en dan opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via de inblaaskanalen de verschillende verblijfruimtes ingeblazen.

De warmte die onttrokken wordt uit de ventilatielucht kan worden afgegeven aan het cv-systeem, de boiler en GreenComfort of ClimateControl module. Hierbij wordt voorrang gegeven aan de warme lucht via de GreenComfort of ClimateControl. Vervolgens gaat de overige warmte naar het cv-systeem of de boiler.

In tegenstelling tot een WTW met kruisstroomwisselaar scoren deze unieke modules wel goed in BENG 3. Dit komt omdat er door het gebruik van de Modul-AIRÂ of Modul-AIR Red ventilatiewarmtepomp een grote bijdrage aan hernieuwbare energie is.

Slimme thermostaat

Zoals wij al zeiden: duurzame, energiebesparende oplossingen bieden is wat ons elke dag drijft. Daar sluit onze slimme thermostaat EVA perfect op aan. Gebruik deze thermostaat voor een optimale werking van onze ventilatiewarmtepompen, zowel met OpenTherm als met Aan/Uit regeling.

Daarbij kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de EVA-app. Met deze app regel je altijd en overal jouw leefklimaat in de woning. Je kan niet alleen jouw dagindeling instellen, maar ook inzicht krijgen in de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in de woning. Met deze slimme thermostaat geniet je dus van maximaal comfort in jouw huis.

Zoneregeling: elke kamer eigen temperatuur

Tot slot, de ComfortZone zoneregeling. Deze oplossing gebruik je om te voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit, SWK en Woningborg. Deze eisen schrijven namelijk voor dat iedere kamer onafhankelijk van elkaar tot de vereiste, minimale temperatuur verwarmd wordt. Met De ComfortZone is dit mogelijk! Ideaal voor bijvoorbeeld thuiswerken: het kantoor is lekker warm, zonder dat daarvoor onnodig de kamerthermostaat hoger gezet voor hoeft te worden.

De ComfortZone regeling van Inventum is speciaal ontworpen voor de Inventum ventilatiewarmtepompen om een optimale werking te garanderen.

Wil je meer informatie over onze duurzame oplossingen? Neem contact met ons op.