Warmtepompboilers

De warmtepompboilers Optima en Modul-AIR Aqua produceren energiezuinig en efficiënt warm water. Daarnaast ventileren deze warmtepompboilers de woning 24 uur per dag. Door gebruik te maken van de restwarmte in de ventilatielucht verwarmen en ventileren deze warmtepompboilers de woning op een duurzame manier. Door voldoende ventilatie ontstaat er in de woning een gezond binnenklimaat.

Goede ventilatie door warmtepompboilers

Natuurlijk ventileren: roosters in ramen en gevels verzorgen de luchttoevoer. In de meeste Nederlandse woningen is dit het geval. Dit wordt ook wel ventilatietype C genoemd. Via afzuigventielen in keuken, badkamer en toilet zuigt de mechanische ventilatiebox de vervuilde en vochtige lucht af. Onze warmtepompboilers winnen vervolgens de warmte terug uit de afgezogen lucht. Deze teruggewonnen warmte wordt ingezet om warm water te leveren.

Optima warmtepompboiler

Onze warmtepompboilers

1. Optima

Tijdens het nachttarief produceert deze warmtepompboiler warm water tot 62°C. Het is mogelijk om met behulp van een elektrisch element het water op te warmen naar 85°C. Dit maakt deze boiler daardoor maar liefst 3 keer zuiniger dan een elektrische boiler.

Modul-AIR Aqua warmtepompboiler

2. Modul-AIR Aqua

De Modul-AIR Aqua bestaat uit de Modul-AIR Solo en MAXTANK Modul-AIR boiler (100, 150 of 180 liter). Ook deze warmtepompboiler zorgt voor warm tapwater en ventileert daarnaast de woning. Door de verschillende inhoudsmaten van de boiler is deze warmtepompboiler flexibel uit te breiden in capaciteit. Ook kun je de Modul-AIR in verschillende posities plaatsen, is deze eenvoudig servicebaar en ontvang je subsidie van €2.475 in 2024.