Warmtepompen

Ventilatiewarmtepompen zonder buitenunit

Duurzaam de woning verwarmen en warm water tappen? Dan is de warmtepomp een slimme, zuinige en bewuste keuze. Inventum Technologies maakt ventilatiewarmtepompen die verwarmen door het terugwinnen van de energie uit de ventilatielucht. Extra bijzonder: ze hebben geen buitenunit, daarom noemen wij hem de binnenwarmtepomp.

Ventilatiewarmtepomp voor alle typen woningen

De ventilatiewarmtepomp van Inventum Technologies past in alle typen woningen. In bestaande eengezinswoningen en appartementen die – vooral seriematig – snel en doelmatig moet worden verduurzaamd, is hij zelfs de optimale oplossing. Je bereikt snel en eenvoudig een betere energieprestatie. In de nieuwbouw is elektrisch verwarmen nu de standaard en is de ventilatiewarmtepomp een zeer kostenefficiënte oplossing.

Dit zijn onze ventilatiewarmtepompen

Wij leveren zowel hybride als gasloze ventilatiewarmtepompen. Hybride is de slimme uitbreiding op de cv-ketel. Met een volledig elektrisch apparaat is geen gas meer nodig om te verwarmen. Ze leveren altijd minder CO2-uitstoot op en de energierekening daalt. We vertellen je er graag alles over!

Onze uitvinding: de ventilatiewarmtepomp

Een warmtepomp is een technisch hoogstandje. Onze apparaten zijn extra slim: ze verwarmen de woning door energie uit de ventilatielucht terug te winnen. Vandaar de naam: ventilatiewarmtepomp. Dat maakt ze nóg duurzamer dan andere warmtepompen. Pluspunt is dat ze hiermee voor 24/7 ventilatie zorgen en dat creëert een gezond binnenklimaat.
Een goed geïsoleerde woning verliest weinig warmte. Voer je de warme lucht af door te ventileren dan gaat hij verloren, wij vinden dat zonde. Onze ventilatiewarmtepompen en -boilers benutten de teruggewonnen warmte uit voor ruimteverwarming en om warm tapwater te maken. Duurzaam en slim.

Zonder buitenunit nóg efficiënter

Extra aantrekkelijk is dat wij onze warmtepompen al een tijdje maken zonder buitenunit. Het buitendeel van de warmtepomp maakt lawaai. Voor Inventum Technologies was dat reden de warmtepompen door te ontwikkelen zonder buitenunit. Dus geen geluidsoverlast buiten én geen lelijke sta-in-de-weg.
Een buitenunit is geheel overbodig want de ventilatiewarmtepomp haalt zelf zijn energie op. Fundamenteel technisch voordeel is dat de volledige opstelling binnen warmteverlies voorkomt. Dus hij presteert ook nog eens efficiënter dan andere warmtepompen.

Ideale vervanger mechanische ventilatie

In veel Nederlandse woningen zorgen roosters in ramen en gevels voor de luchttoevoer. Dat wordt ventilatietype C genoemd. Via afzuigventielen in keuken, badkamer en toilet zuigt de mechanische ventilatiebox de vervuilde en vochtige lucht af. Onze ventilatiewarmtepompen winnen de warmte terug uit de afgezogen lucht. Deze warmte wordt gebruikt om verwarming en warm water te leveren. Ook ventilatietype D (balansventilatie) is een vorm van mechanische ventilatie. De aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van vervuilde binnenlucht wordt geregeld door twee mechanische ventilatoren. Raam- en muurroosters zijn overbodig.

De ventilatiewarmtepomp is de ideale vervanger van het mechanische ventilatiesysteem. Hij komt in de plaats van de centrale ventilatie-unit. In de meeste huizen werkt de hybride pomp samen met de cv-ketel. De ventilatielucht is ook te gebruiken in een systeem met een volledig elektrische warmtepomp of een warmtepompboiler.

Meer informatie over hybride of gasloos

De keuze tussen tussen een hybride ventilatiewarmtepomp of een gasloze ventilatiewarmtepomp hangt af van de mogelijkheden in de woning, budget, persoonlijke voorkeuren en ambities. Iedere keuze helpt mee de woning te verduurzamen.

Inventum Technologies denkt graag met je mee!