Over Inventum technologies

Over Inventum Technologies: Innovation lives here

Inventum is Latijn voor uitvinding en dat zegt eigenlijk alles. Al ruim een eeuw is innovatie de motor van ons bedrijf. Deze combinatie van ontwikkelen, maken en continu verbeteren van boilers en warmtepompen zonder buitenunit, staat voorop om een waardevolle bijdrage te leveren aan de energietransitie van Nederland. En dat doen we al jaren.

Innovatief en duurzaam

Inventum Technologies biedt al decennia duurzame, gezonde en comfortabele verwarmings-, koelings- en warmwateroplossingen. Ruim 100 jaar geleden brachten we de eerste warmwaterboiler uit en bijna 35 jaar geleden de eerste ventilatiewarmtepomp. Wij combineren verwarmen en ventileren in innovatieve duurzame producten en systemen. Zo zorgen we ook voor een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in de woning. Onze ventilatiewarmtepompen halen energie uit de ventilatielucht van de woning in plaats van uit de buitenlucht. Door de ventilatielucht verder af te koelen dan de buitentemperatuur wordt de ventilatiewarmtepomp een bron van hernieuwbare energie.

Naar jaarlijks 50.000 apparaten

Wij zijn een Nederlands bedrijf met een fabriek in Houten. Er is veel vraag naar slimme oplossingen voor verwarmen en ventileren, daarom hebben we een tweede fabriek gebouwd. Met capaciteit om maar liefst 50.000 apparaten per jaar te produceren. Natuurlijk blijven we continu innoveren en voegen we nieuwe oplossingen en producten toe aan ons assortiment.

Van de ontwikkeling tot de productie en logistiek: we doen zoveel mogelijk in eigen huis en kopen dichtbij in. Ongeveer 80% van alle materialen en onderdelen komt uit Europa. Daardoor houden we de kwaliteit in eigen hand en de levertijden kort. Die kleine footprint levert óók een bijdrage aan een schoner milieu.

Nederlandse roots

Dankzij onze Nederlandse roots weten we precies wat er in ons land speelt. Als honderdjarige volgen we trends en technische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. We begrijpen de markt en spelen snel in op de eisen en wensen die bedenkers, beslissers, makers en eindgebruikers over de oplossingen van Inventum Technologies hebben. En minstens zo belangrijk: zo blijft onze service direct en persoonlijk.

Hier lees je meer over de historie van Inventum Technologies.

Toonaangevende technologie

Research & development is al ruim een eeuw het kloppende hart van ons bedrijf. Voor ons is ondernemen en vernieuwen altijd de weg vooruit. Met focus hebben wij onze ventilatiewarmtepompen al 35 jaar doorontwikkeld.

Jouw adres voor boilers en warmtepompen zonder buitenunit

Of je nu een complete elektrische installatie met onderhoud en monitoring zoekt, of één apparaat nodig hebt, bij ons ben je aan het juiste adres.

Wij bieden kennis zodat aannemers, projectontwikkelaars, opdrachtgevers en adviseurs de juiste keuzes kunnen maken over het verwarmen en ventileren van de toekomst. We bieden oplossingen voor ieder type project in de woning- en utiliteitsbouw: grondgebonden of gestapelde bouw, nieuwbouw en renovatie.