Woningen in het Brabantse Nijnsel en Olland: energieneutraal met StralendWARM

In de kerkdorpjes Nijnsel en Olland in Noord-Brabant heeft Van der Heijden bouw en ontwikkeling in samenwerking met woningbouwcorporatie Woonmeij 18 energieneutrale woningen gebouwd. De woningen zijn energieneutraal met StralendWARM, onze duurzame totaaloplossing.

Waarom StralendWARM

Van der Heijden en woningbouwcorporatie Woonmeij hebben 18 energieneutrale woningen gebouwd, waarbij het StralendWARM concept ideaal bleek. Niet alleen omdat er op deze manier wordt bijgedragen aan duurzame, toekomstbestendige woningen maar ook omdat het klimaatconcept een betaalbaar en betrouwbaar concept is voor verwarming en warmwatervoorziening.

Energieneutrale woningen

Alle woningen zijn voorzien van ventilatietype C, zodat de ventilerende onderdorpel van Movair gefilterde verse buitenlucht de woning in laat stromen. En door middel van de Henrad/Stelrad Ecoradiatoren wordt deze lucht voorverwarmd en aangenaam de ruimte ingebracht. Door de compactheid is de Modul-AIR All-E met de 150 liter MAXTANK in de technische ruimte geplaatst, waardoor er op zolder ruimte overblijft voor opslag.

Daarnaast zijn de woningen, van ca. 380 m3, voorzien van een douche WTW die het aanvoerwater opwarmt met het afvoerwater uit de douche. Voor de verwarming van de twee slaapkamers is er gekozen voor stralingsverwarmingspanelen. Deze kunnen de bewoners aanzetten op het moment dat zij hun slaapkamer willen verwarmen. Op de daken liggen ongeveer 12 PV-panelen die de energie leveren.

Oplevering met enthousiaste bewoners

In juni 2019 is er gestart met de bouw en in januari 2020 zijn de woningen opgeleverd, waarbij de woningen weinig tot geen opleverpunten hadden. De woningen zagen er dus goed uit en ons systeem werkte meteen zoals deze moet werken. “Nog geen uur na de oplevering stonden de eerste bewoners al te wachten om hun nieuwe huis te betreden. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt!”, aldus Lauran van Poppel, projectontwikkelaar bij Van der Heijden. Karl-John Burgmans, projectmanager Vastgoed bij Woonmeij voegt daaraan toe: “Zodra het mogelijk is, gaan wij alle bewoners bezoeken om de werking en het gebruik van de toegepaste installaties te evalueren. Tot op heden zijn wij in elk geval enthousiast over het concept.”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over onze producten en projecten? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

energieneutraal met StralendWARM