Woningen voor vandaag en morgen met StralendWARM

Isabellaveld, een wijk in het Brabantse Vught waar Van der Heijden bouw en ontwikkeling in samenwerking met Bevers Installatietechniek 43 woningen heeft gebouwd voor de vrije sector en 10 woningen voor woningbouwcorporatie Charlotte van Beuningen met het StralendWARM concept. Hoe zien deze woningen eruit?

Duurzame oplossing

In totaal zijn er 53 woningen gebouwd in de nieuwbouwwijk Isabellaveld: 16 koopwoningen met StralendWARM, 18 koopwoningen met een andere warmtepomp, 9 middeldure huurwoningen en 10 sociale huurwoningen. De sociale huurwoningen zijn in het bezit van woningbouwcorporatie Charlotte van Beuningen. Van der Heijden nam in haar plan op om in 16 woningen het StralendWARM concept door te voeren. De woningbouwcorporatie was hier ook enthousiast over, waardoor Van der Heijden de 10 huurwoningen ook voor hen heeft gebouwd met StralendWARM, in totaal dus 26 woningen.

StralendWARM was bij Van der Heijden al bekend doordat zij in een ander project in Nijnsel en Olland deze totaaloplossing gingen toepassen. Dit project was toen nog niet opgeleverd en concrete cijfers en ervaringen van bewoners waren niet bekend. Zij geloven in dit concept voor duurzame verwarming en ventilatie en hebben dit daarom toegepast in deze nieuwbouwwoningen.

Toekomstbestendige woningen

In 26 woningen, van tussen de 400 en 450 m3, is de totaaloplossing van Inventum, Movair en Henrad/Stelrad toegepast. De Ecolution Modul-AIR is geplaatst met een 150 liter MAXTANK boiler. Op de eerste verdieping worden de drie slaapkamers verwarmd door elektrische radiatoren en per woning liggen er 12 PV-panelen op het dak. Bij de koopwoningen hebben de kopers zelf besloten hoeveel PV-panelen er zijn geplaatst.

Oplevering

De laatste woningen met StralendWARM zijn eind april 2020 opgeleverd. De overige woningen zijn in mei 2020 opgeleverd en daarmee is de gehele wijk opgeleverd en bewoonbaar. Lauran van Poppel, projectontwikkelaar Van der Heijden: “Dit was een erg leuk project om te bouwen: van het winnen van de prijsvraag tot het opleveren van duurzame, toekomstbestendige woningen met een Energie Prestatie Coëfficient (EPC) van 0,4 of lager. En de samenwerking met Inventum was, net zoals bij de projecten Nijnsel en Olland, erg prettig!”

Tevreden bewoners

Maar misschien wel het belangrijkste, de bewoners zijn tevreden over de woningen. De woning is goed geïsoleerd en wordt duurzaam verwarmd en geventileerd. Dit allemaal draagt bij aan een comfortabel en gezond binnenklimaat.

De bewoners van de koopwoningen noemen echter wel een nadeel: door de ventilerende kozijndorpel aan de achterzijde van het huis kunnen er geen openslaande deuren naar de tuin geplaatst worden. “We hebben de optie uiteraard bekeken, maar de dorpel moet minimaal 1,5 meter breed zijn. De enige mogelijkheid was dus om dit te doen bij de ramen aan de achterkant. Aan de voorzijde van de woning was dit geen optie.”, aldus Lauran van Poppel. Maar dit heeft de bewoners niet tegengehouden: voor de start van de bouw waren alle koopwoningen verkocht!

Wil je meer weten over het StralendWARM concept? Neem contact op of lees hier meer over deze totaaloplossing.

Woningen in Isabellaveld met StralendWARM