Van kantoorpand tot moderne loft-woningen

Het voormalige kantoorpand aan de Emmasingel in het centrum van Weert is door Wonen Limburg Accent getransformeerd naar een modern woongebouw met 33 loft-appartementen in het middenhuur segment, waarbij de authentieke elementen bewaard zijn gebleven.

Hoe zien de woningen eruit?

De loft-woningen liggen tussen de 49 en 66 mm². De loft is één open ruimte, niet zoals bij een appartement dus, maar is van alle gemakken voorzien: eigen keuken en badkamer en een terras of balkon. Sommige woningen hebben zelfs een klein tuintje. Hoewel het pand volledig getransformeerd is tot een moderne uitstraling zijn de authentieke elementen bewaard gebleven. Ook zijn er industriële elementen toegevoegd, zoals de oude betonplaatvloeren goed te zien. Hierdoor krijgt het gebouw een unieke uitstraling.

Daarnaast zijn alle woningen duurzaam en energiezuinig door toepassing van een ventilatiewarmtepomp. Onze Modul-AIR all-electric warmtepomp zorgt voor de verwarming, het warme tapwater en de ventilatie in de woningen.

Modul-AIR in loft-woning in Weert

Waarom is er gekozen voor deze oplossing?

D&J Installatiebureau heeft de installatie van de Modul-AIR voor zijn rekening genomen. Zij zijn al bekend met onze warmtepomp: in Someren en in Veldhoven hebben zij ook al de Modul-AIR toegepast in zowel renovatie- als nieuwbouwwoningen. “Dit project is een mooi voorbeeld van de kracht van de Modul-AIR. Er was onvoldoende ruimte voor een lucht/water warmtepomp. Daarbij zijn de verblijfsruimtes dermate klein dat een zeer lichte warmtepomp al snel overcapaciteit heeft, hetgeen energieverbruik en levensduur niet ten goede komt. Energetisch gezien is dit dus een perfecte keuze. Ook de beschikbare opstellingsruimte speelt hier in mee: deze was in dit project zeer klein.”, vertelt Sam Kok, Projectleider D&J Installatiebureau.

Verwarming, ventilatie en warm water

De Modul-AIR is een ventilatiewarmtepomp die werkt op de ventilatieretourlucht uit de woning. Met de energie die uit deze lucht wordt gehaald, wordt de woning verwarmd en wordt er voor warm water gezorgd. Daarnaast ventileert de Modul-AIR de woning optimaal. Hierdoor ontstaat er een gezond binnenklimaat met voldoende ventilatie en zonder comfortverlies voor de bewoners.

Wil je meer weten over deze warmtepomp en of deze geschikt is voor jouw project? Neem contact met ons op.