Modul-AIR met GreenComfort: probleemloos, geluidsstil en makkelijk te installeren

Paulusschool en Pauluskerk, twee locaties in Someren met in totaal 48 appartementen. D&J Installatiebureau plaatst hier de Modul-AIR met GreenComfort module. Voor hen een nieuwe installatie, maar wel een die ze vaker gaan gebruiken.

Modul-AIR met GreenComfort in Someren

Herontwikkeling Pauluskerk en Paulusschool

D&J Installatiebureau werkt samen met woningcorporatie woCom aan de herontwikkeling van twee locaties: Pauluskerk en Paulusschool. Op de voormalige schoollocatie wordt voor Kempenhaege, een kenniscentrum voor epilepsie en slaapstoornissen, een kleinschalige woonvoorziening gerealiseerd voor 24 mensen met epilepsie. Op de locatie van de voormalige Pauluskerk komt een woon-zorgcomplex voor 24 mensen met een beperking van zorginstelling ORO. Beide locaties zijn voorzien van appartementen voor de bewoners en een gezamenlijke groepsruimte met woonkamer en keuken.

Van zorginstelling naar particuliere huur

Het bijzondere aan dit project is dat woningcorporatie woCom de appartementen zo heeft ontworpen dat deze aan het einde van de huurovereenkomst met Kempenhaege en ORO kan inzetten voor particuliere huur.

Alle appartementen, van 20, 30 of 50 m2, zijn voorzien van een eigen slaapkamer, badkamer, keuken én Modul-AIR warmtepomp met GreenComfort module. Er is bewust gekozen om naast de gezamenlijke groepsruimte ook eigen voorzieningen in de appartementen te plaatsen, zodat particuliere huurders hier in de toekomst ook kunnen wonen.

Perfecte keuze

Tijdens verschillende gesprekken met de woningcorporatie en zorginstellingen zijn meerdere installaties de revue gepasseerd. D&J Installatiebureau heeft al in eerdere projecten de Modul-AIR van Inventum toegepast en deze warmtepomp voorgesteld. “Doordat deze appartementen zeer weinig warmteverlies hebben, is de Modul-AIR van Inventum de perfecte keuze. We hebben nog niet eerder problemen gehad met deze warmtepomp, de Modul-AIR is ongevoelig voor storingen en je kan er makkelijk mee werken. Echt een fijne installatie, voor installateur en eindgebruiker.”, aldus Sam Kok, projectleider bij D en J Installatiebureau.

Logo D en J Installatie

Nieuwe installatie

De GreenComfort is wel een nieuwe installatie voor D&J Installatiebureau. De GreenComfort werkt in combinatie met de Modul-AIR warmtepomp bij woningen met ventilatietype D, zoals bij deze appartementen. Deze module zorgt ervoor dat er verse lucht op de gewenste temperatuur de woning wordt ingeblazen. “De GreenComfort is een mooie oplossing waar we graag mee blijven werken. We hebben meerdere projecten waar deze module mooi zou passen. De GreenComfort module gaan we daar ook zeker voorstellen.”, vertelt Sam Kok enthousiast.

Wil jij ook een duurzame oplossing voor ventilatie, verwarming en warm water in jouw project toepassen? Bekijk een van onze projecten of neem contact op met een van onze accountmanagers.

Modul-AIR met GreenComfort in Someren 2