Groene omgeving, groen(er) wonen met een duurzame oplossing

Woningbouwcorporatie Wonion heeft het woonzorgcentrum De Schuylenburg verder verduurzaamd. Woonzorgcentrum De Schuylenburg is een woonzorgpark in een groene omgeving in de Achterhoek. In alle 101 appartementen zijn de ventilatiewarmtepompenboilers vervangen door de Optima ventilatiewarmtepompboiler. Zo zullen zij groener wonen met een duurzame oplossing

Groener wonen met een duurzame oplossing

In alle appartementen van woningbouwcorporatie Wonion waren de ventilatiewarmtepompen toe aan vervanging. Klein Poelhuis Installatietechniek werd benaderd om een duurzaam systeem te vinden dat het oude apparaat kon vervangen. Klein Poelhuis bekeek de mogelijkheden, waarbij de Optima ventilatiewarmtepompboiler als beste uit de bus kwam: de juiste hoeveelheid water en lucht en klein en compact. Daarbij ontvangt Wonion subsidie, wat het voor hen extra aantrekkelijk maakt.

Maar niet alleen de woningbouwcorporatie moest overtuigd worden, maar ook de bewonersraad. De bewonersraad vond het vooral erg belangrijk dat de bewoners het behoud van het comfort hielden en genoeg warm water.

Minder capaciteit, meer kostenbesparing

Klein Poelhuis heeft gekeken naar de appartementen: meestal één- of tweepersoonshuishoudens. Als je met twee personen woont, dan is 120 liter ruim voldoende. Dit zorgt voor een energie- en kostenbesparing. Het is dus zonde van de energie om, zoals in de oude situatie, een 300 liter ventilatiewarmtepompboiler te plaatsen. Zo creëer je én een kostenbesparing én behoud je het comfort van voldoende warm water.

Plug-and-play

Voor Klein Poelhuis Installatietechniek was de grootste uitdaging om de oude installatie uit de appartementen te krijgen. “Deze grote 300 liter ventilatiewarmtepompen zijn niet alleen zwaar maar je moet ook al het water eruit laten stromen. Dit kost de meeste tijd. De Optima is een perfect product. Het product is handzaam, waardoor dit eenvoudig door twee installateurs kan worden opgehangen. Daarnaast is de installatie gemakkelijk, een soort plug-and-play.”, vertelt Roy Udo van Klein Poelhuis Installatietechniek.

Wooncomfort op nummer één

De bewoners betalen vaak een all-in prijs dus qua kostenbesparing merken zij dit minder direct. Waar het bij de bewoners vooral om gaat, is het gemak en comfort. En dat met een schitterend uitzicht op de groene omgeving!

“De samenwerking met Inventum verliep perfect. Daarnaast zijn de woningbouwcorporatie en bewoners heel tevreden. Beter kan niet!”, aldus Roy Udo van Klein Poelhuis Installatietechniek

 

Meer weten over de Optima ventilatiewarmtepompboiler of onze andere duurzame oplossingen? Neem dan contact met ons op.