Nieuwbouwproject The Village: een duurzaam statement in Veldhoven

Een nieuwbouwproject met oog voor circulair bouwen en duurzaamheid. Dat is The Village in Veldhoven. D&J Installatiebureau heeft in alle woningen de Modul-AIR met GreenComfort module geïnstalleerd, waardoor deze woningen toekomstbestendig zijn en een gasaansluiting overbodig is.

Appartementen voor jong en oud

De nieuwe statige entree van Veldhoven. Zo wordt nieuwbouwproject The Village ook wel genoemd. Hier worden 94 luxe, duurzame appartementen gerealiseerd, verdeeld over 5 verschillende gebouwen. Brabants Wonen verhuurt deze appartementen. Door de variëteit aan woningen zijn deze woningen geschikt voor zowel starters en expats als senioren. Zo zijn er maisonnettes en twee- en driekamerappartementen.

Duurzaamheid op nummer 1

Bij het bouwen van deze woningen stond duurzaamheid op nummer 1. Zo is rekening gehouden met circulariteit en worden de woningen volledig gasloos opgeleverd. Hiermee wordt er bijgedragen aan een vermindering van fossiele brandstoffen, geniet de bewoner van een comfortabel leefklimaat en besparen zij ook nog eens op de energierekening.

Ventilatiewarmtepomp met oplossing voor balansventilatie

Alle woningen worden opgeleverd met de Modul-AIR all-electric ventilatiewarmtepomp, GreenComfort module en de MAXTANK Modul-AIR boiler van 150 liter van Inventum.

De Modul-AIR is een eenvoudig te installeren ventilatiewarmtepomp, die afgezogen ventilatielucht als energie gebruikt voor het verwarmen van de woning en het warme water. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de GreenComfort module, de oplossing voor balansventilatie. Deze module zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en dan opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via aparte ventilatiekanalen de verschillende kamers ingeblazen. De inblaastemperatuur is instelbaar met een offset van -5°C tot +5°C ten opzichte van de ingestelde kamertemperatuur. Hierdoor zijn roosters in muren en ramen niet meer nodig.

Door toepassing van de Modul-AIR met GreenComfort wordt de woning 24 uur per dag, 7 dagen per week geventileerd, waardoor een gezond binnenklimaat wordt gecreëerd.

Marc Jacobs, directeur D&J Installatiebureau: “De Modul-AIR met GreenComfort module is een duurzame oplossing die we al vaker hebben toegepast. Hierdoor winnen we tijd bij de installatie, omdat we precies weten hoe dit systeem werkt en in bedrijf gesteld moet worden. Dit is dan ook zeker niet de laatste keer dat wij deze oplossing toepassen!”

Wil je deze ventilatiewarmtepomp met (of zonder in ventilatietype C) GreenComfort module toepassen? Neem dan contact met onze accountmanagers op.