Ventilatie

Het RIVM stelt dat een goede ventilatie van belang is voor een gezond binnenklimaat. Niet alleen om de vervuilde lucht in je woning te vervangen door verse lucht, maar ook voor je gezondheid. Je merkt het nauwelijks: de binnenlucht is zonder ventilatie 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Dat wil je niet toch?

gezond binnenklimaat

Het belang van ventileren

Ventilatie is dus belangrijk voor een gezonde woning en gezond binnenklimaat. Je wilt immers niet dat de luchtkwaliteit binnen slechter is dan buiten. Helaas is het openen van ramen en deuren niet voldoende. Want, zodra je deze sluit, kan de vervuilde lucht niet meer weg. Door te ventileren ventilatie zorg je ervoor dat de vervuilde lucht wordt afgevoerd en verse lucht non-stop de woning in wordt geblazen.

 

De oplossing? Een ventilatiewarmtepomp

Met een ventilatie warmtepomp ventileer je de woning optimaal. De vervuilde lucht wordt uit de woning gezogen, waarbij de energie hieruit wordt gehaald. Met deze energie verwarmen de Inventum ventilatiewarmtepompen de woning en zorgen deze ervoor dat je warm water hebt. Een complete, duurzame oplossing dus. Want, naast een goed geventileerde woning heb je ook een comfortabel warm huis.

Balansventilatie? Kies voor de GreenComfort of ClimateControl module

De Modul-AIR ventilatiewarmtepomp combineer je met de GreenComfort module en de Modul-AIR Red en Blue met de ClimateControl module, waardoor woningen met balansventilatie ook een duurzame oplossing voor verwarming en ventilatie hebben. Deze module zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en vervolgens opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via afzonderlijke ventilatiekanalen naar de desbetreffende verblijfsruimten gevoerd.